Adaçayının Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Her derde deva adaçayı, eski çağlardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Bu nedenle çok sık tüketilen adaçayının faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, adaçayının faydaları nelerdir? Adaçayı neye iyi gelir? Adaçayı nasıl demlenir? Adaçayı hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşt

30.07.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-10:21) Adaçayının Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Adaçayı, vücudunuzu tepeden tırnağa yenileyen mucizevi bir bitkidir. Adaçayının saymakla bitmeyen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Ancak adaçayının faydalarından yararlanabilmek için nasıl demlenmesi gerektiğini iyi bilmeli. İşte adaçayı faydaları, adaçayı demlenme tavsiyesi ve merak ettiğiniz her şey…

ADAÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Adaçayı, sinirsel baş ağrısını hafifletir, stresi azaltmaya, sakinleşmeye ve depresyona iyi gelir. Vücutta bulunan zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Karaciğerin temizlenmesine katkı sağlar. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur. Bunun yanı sıra sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir. Adaçayı safra kesesini çalıştırır. Beyin fonksiyonlarının gelişmesini de destekleyen adaçayı, hafızayı güçlendirerek Alzheimer'a karşı yardımcı olarak kullanılır. Bronşit ve astım belirtilerinin de hafiflemesini sağlar. Boğaz ağrısını da alır. Aşırı terlemeyi azaltır. Menopoz sonrası belirtileri hafifletir. Kan şekerini düşürmede etkilidir.

Bunların yanı sıra adaçayı, mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır, dişeti iltihaplanmasına ve ağız içinde oluşan yaralara iyi gelir. Saçların beyazlamasını engelleyerek yaşlılığın gecikmesini sağlar. Aynı zamanda selülit sorununu minimum seviyeye indirir.

ADAÇAYI NASIL DEMLENİR?

Adaçayını iki farklı şeklinde demlemek mümkün. Bunlardan birincisin normal çay gibi demlemektir. Bu şekilde demlendiğinde adaçayının tadı biraz daha acı olur. İkincisinde ise, küçük bir dal çay bardağına konup üzerine kaynar su ilave ediliyor. İstediğiniz renk ve koku ortaya çıkınca dalı içerisinden alabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan adaçayının kokusu daha hafif ve içimi daha yumuşak oluyor.

Adaçayının sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmuyor ancak günde 2-3 fincandan fazla tüketildiği zaman, sağlık açısından ciddi anlamda tehdit oluşturabilir.

ADAÇAYINI KİMLER TÜKETMEMELİ

Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olan kişilerin sık sık tüketmemesi gerekir. Aynı zamanda şeker hastası olan ve sürekli ilaç kullanan kişilere de tüketimi tavsiye edilmez.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal