Acun Ilıcalı’dan spor medyasında dev adım: Almanya'nın önde gelen kanalı Sport1'in yüzde 50'sini satın alıyor!

Medya sektörünün tanınan isimlerinden biri olan Acun Ilıcalı, yurtdışındaki yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Televizyon dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Ilıcalı, Almanya merkezli spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini satın almak üzere anlaşmaya vardı.

23.02.2024-16:11 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-16:11) Acun Ilıcalı’dan spor medyasında dev adım: Almanya'nın önde gelen kanalı Sport1'in yüzde 50'sini satın alıyor!

Televizyon dünyasının başarılı isimlerinden Acun Ilıcalı, yurtdışındaki medya yatırımlarına bir yenisini ekliyor. TV 8'in patronu olan Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini satın almak üzere anlaşmaya vardı. Yapılan açıklamaya göre, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Acunmedya şirketi, Sport1'in toplam hisselerinin yarısını, yaklaşık 30 milyon euro karşılığında satın alacak. Bu satın alma işlemiyle birlikte Acun Ilıcalı, Sport1'in yönetiminde etkin bir rol oynayacak ve kanalın stratejik kararlarında söz sahibi olacak. Sport1, geniş bir izleyici kitlesine hitap eden bir spor kanalı olarak bilinmektedir.

Spor realite yarışması olacak

Açıklamaya göre, Acun Ilıcalı'nın medya şirketi Acunmedya'nın sporla ilgili realite formatları, Sport1 kanalında da yayınlanacak. İlk olarak, Almanca konuşan izleyici kitlesi için uyarlanacak yapımın, spor realite yarışması "Exatlon" olacağı belirtilmiştir.

Satış işlemi öncesinde tek sahibi İsviçreli medya grubu Highlight Communications olan Sport1'in hisselerinin satışı, rekabet ve medya düzenleme kurumlarının onayına tabi tutulacak. Reuters haber ajansına göre, bu onayın henüz alınmadığı ifade edilmiştir. Acun Ilıcalı, medya ve televizyon dünyasındaki başarılarına bir yenisini ekleyerek uluslararası arenada etkili bir oyuncu olma yolunda ilerlemektedir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal