Acil servisler alarma geçti: Hasta başvuruları giderek artıyor

İzmir’de sıvı kaybı ve sıcak çarpması sebebiyle acil servislere yapılan başvurularda ciddi bir artış söz konusu. Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, yüksek sıcaklıklarla ilgili olarak bir dizi uyarılarda bulundu.

02.07.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 02.07.2024-11:28) Acil servisler alarma geçti: Hasta başvuruları giderek artıyor

Son yılların en sıcak yaz aylarında sıcak çarpması ve sıvı kaybı gibi vakalar sebebiyle acil servislere akın ediliyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, yaz tatili dönüşlerinde artan sıcak hava koşullarının Sağlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda vatandaşları uyardı. Kanter, bu dönemde sıcaklıkların çok yüksek olduğunu ve özellikle yaşlılarda sıvı kaybına bağlı sağlık sorunlarının arttığını belirtti. Hastanelere başvuruların arttığını ve yaşlı bireylerde bilinç bulanıklığı, böbrek yetmezliği gibi ciddi semptomların görüldüğünü ifade etti.

Bol su için ve güneşten korunun

İHA’da yer alan habere göre; Genç hastalarda ise sıcak çarpması belirtilerinin daha hafif olduğunu ancak yaş ilerledikçe ve ek hastalıkların varlığında daha ciddi durumlarla karşılaşılabileceğini vurgulayan Kanter, sıcak havalarda serin alanlarda kalmaya, bol su içmeye ve doğrudan güneş ışığından korunmaya önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Acil servisler alarma geçti: Hasta başvuruları giderek artıyor

Kanter, halkın dikkat etmesi gereken bir diğer konunun da ortak kullanım alanlarındaki havuzların temizliği olduğunu belirtti. Havuzlardan kaynaklanabilecek enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Salgın hastalıkların yayılmasına sebep olabilir

Ayrıca, yaz aylarında dışarıdan yenilen besinlerde gıda zehirlenmesi riskinin arttığını ve bu nedenle güvenilmeyen yerlerden yemek yenilmemesi gerektiğini söyleyen Kanter, sıcak hava şartlarının bakterilerin çoğalmasına yol açabileceğini ve bu durumun salgın hastalıkların yayılmasına zemin hazırlayabileceğini aktardı

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal