Bazı besinlerin asitleri yüksektir ve bu nedenle midede ekşimeye, reflüye ve diğer hastalıklara neden olabilir. işte onlardan bazıları.
Acılı yemekler ve çorbalar mide ile ilgili rahatsızlıkları tetikleyen başlıca unsurlardan biridir. bu besinlerin tüketimine özellikle dikkat etmek gerekir.
Kafeinli ve enerji veren içeceklerin tamamı mide yanmasına ve reflüye neden oluyor. ayrıca yemek borusunu da tahriş ediyor.
Limonun ph ı 2.2 — 2.4, greyfurtun 3.0 — 3.7, portakalın 3.0 — 4.0 tür. eğer midenizin yanmasından şikayetçiyseniz asiti yüksek bu meyveleri tüketmekten kaçının.
Nane çayı içmek ya da sakız çiğnemek mideyi yatıştırdığını bilsek de bu düşünce yanlıştır. nanenin asit miktarı yüksektir ve bu da midede rahatsızlıklara neden oluyor.
Genel olarak reflüsü olan bir kişiye soğan ve sarımsak tüketimi tavsiye edilmiyor. fazla tüketildiğinde karın ağrısı yapıyor ve reflüye neden oluyor.