ABD’nin Almanya kararına Rusya’dan sert tepki: ‘Yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz’

ABD’nin Almanya’ya uzun menzilli füze yerleştirme kararı Rusya tarafında büyük tepki topladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bu hamlenin güvenliklerine zarar verme amacı taşıdığını belirterek karşı yanıt geliştireceklerini vurguladı.

11.07.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-17:25) ABD’nin Almanya kararına Rusya’dan sert tepki: ‘Yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz’

Savaş çanları daha yüksek çalmaya başladı. Rusya’dan ABD’nin Almanya’ya uzun menzilli füze yerleştirme kararı sert bir tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin 2026'dan itibaren "Tomahawk" uzun menzilli seyir füzelerini Almanya'ya konuşlandırma kararını St. Petersburg'da gazetecilere değerlendirdi.

Bir gözdağı unsuru olarak görüyoruz

AA’da yer alan habere göre; Ryabkov, Soğuk Savaş'ın ardından küresel konjonktürün önemli ölçüde değiştiğine işaret ederek, "Bu eylemler, her şeyden önce ülkemizin güvenliğine zarar vermeyi amaçlamaktadır. Bunun sadece gerilimi tırmandırma sürecinin bir parçası ve bir gözdağı unsuru olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ABD’nin Almanya kararına Rusya’dan sert tepki: ‘Yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz’

Askeri yanıt geliştireceğiz

Rusya'nın bu adıma yönelik yanıt vereceğini belirten Ryabkov, "Yanıtımızın niteliği sakin bir şekilde, profesyonelce belirlenecektir. Duygusal davranmadan, yeni tehdide karşı askeri yanıt geliştireceğiz." dedi.

ABD ve Almanya tarafından yapılan ortak açıklamada, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahların 2026'dan itibaren Almanya'ya konuşlandırılacağı belirtildi. ABD, bu tür uzun menzilli silahları Almanya'ya en son 1990'larda konuşlandırmıştı.


Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal