ABD’den Lübnan’daki Cihazların Patlatılmasıyla İlgili Açıklama: "Bilgimiz Yok"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması olayına ilişkin açıklamada bulundu.

18.09.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 18.09.2024-10:41) ABD’den Lübnan’daki Cihazların Patlatılmasıyla İlgili Açıklama: "Bilgimiz Yok"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin bu olayla bir ilgisi olmadığını ve önceden bilgi sahibi olmadığını belirtti. Olay sonrası bilgi toplama sürecinin devam ettiğini vurgulayan Miller, patlamalardan sorumlu tutulan İsrail hakkında ise değerlendirme yapmaktan kaçındı.

Patlamalarda 9 Kişi Hayatını Kaybetti, Binlerce Yaralı Var

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, çağrı cihazlarının patlatılması sonucunda biri çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlatılan cihazların, Hizbullah unsurlarının kullandığı “pager” olarak bilinen iletişim araçları olduğu belirtildi.

ABD'den Net Açıklama: "İlgimiz Yok"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "ABD'nin bu işle bir ilgisi olmadığını ve olayla ilgili önceden bir bilgiye sahip olmadıklarını" ifade etti. ABD'nin şu anda olayla ilgili bilgi toplama sürecinde olduğunu belirten Miller, olayın sorumlusu olarak İsrail'in gösterilmesi konusunda bir yorum yapmaktan kaçındı.

İsrail’den Henüz Bir Açıklama Yok

Hizbullah, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında son dönemde artan gerilim ve çatışmaların bu olayla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal