ABD’den İsrail’e Lübnan uyarısı: ‘Gerilimin artmasından oldukça endişeliyiz’

İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah arasında artan gerilim hakkında açıklama yapan ABD, tansiyonun yükselmesinden ‘oldukça endişeli’ olduklarını söyledi.

06.06.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-17:25) ABD’den İsrail’e Lübnan uyarısı: ‘Gerilimin artmasından oldukça endişeliyiz’

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah arasında artan gerilim hakkında açıklamada bulundu. Bakanlık tansiyonun yükselmesinden ‘oldukça endişeli’ olduklarını ve durumun diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

‘Gerilimin artmasından oldukça endişeliyiz’

AA’da yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in kuzey sınırında Hizbullah ile yeni bir çatışma sürecine girmesinin İsrail'e ve bölgedeki diğer aktörlere fayda sağlamayacağını belirtti.

ABD’den İsrail’e Lübnan uyarısı: ‘Gerilimin artmasından oldukça endişeliyiz’

Diplomatik çözüm istiyoruz

"Bu konu, 7 Ekim'den itibaren yakından takip ettiğimiz ve oldukça endişeli olduğumuz bir mesele. Çatışmanın büyümesini istemediğimiz için diplomatik çözüm arayışındayız. Bu durum, İsrail'in güvenliğine ve bölgedeki istikrara zarar verecektir," diyen Miller, İsrail tarafının da kendilerine "diplomatik çözüm istediklerini" söylediğini aktardı.

Miller, Gazze'de İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes anlaşmasına varılmasının kuzeydeki tansiyonu da düşüreceğini belirterek, ateşkesin bir an önce sağlanmasının bu açıdan da önemli olduğunu vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal