ABD’den İran’a gözdağı: Fırat Nehri’ndeki üslerine 700 terörist sevk ettiler

ABD ordusu, terör örgütü PKK/YPG’nin işgali altında olan Haseke mevkiinden İran destekli grupların yakınında olan Fırat Nehri’ndeki üslerine 700 terörist sevk etti.

06.08.2024-09:40 - (Son Güncelleme: 06.08.2024-09:40) ABD’den İran’a gözdağı: Fırat Nehri’ndeki üslerine 700 terörist sevk ettiler

ABD, terörist unsurlarını Fırat Nehri’ne gönderdi. Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre, ABD güçleri, Haseke'deki Robarya, Rümeylan ve Şeddadi üslerinden, İran destekli grupların kontrolündeki Fırat Nehri yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine büyük bir sevkiyat gerçekleştirdi. 

70 araçlık konvoy bölgeye gönderildi

AA’da yer alan habere göre; PKK/YPG ve Arap savaşçılardan oluşan Sanadid güçlerinden 700 kişiyi bu bölgelere sevk eden ABD, ayrıca 70 araçlık bir askeri konvoyu, mühimmat kasaları ve Humvee tipi zırhlı araçlarla birlikte aynı bölgeye gönderdi.

ABD’den İran’a gözdağı: Fırat Nehri’ndeki üslerine 700 terörist sevk ettiler

Dün, ABD ayrıca Irak'tan Haseke'deki Rümeylan üssüne dört helikopterle personel taşıdı. Ekim 2019'da başlayan Barış Pınarı Harekatı sırasında harekat bölgesindeki üslerini boşaltan ABD, stratejik olarak petrol sahalarına odaklanmış durumda. 

ABD, sürekli olarak takviye gönderiyor

PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, şu anda Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde birçok üs ve askeri noktada aktif olarak bulunuyor. Washington, PKK/YPG kontrolündeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalara düzenli olarak takviye yapmaya devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal