ABD’den İran’a gözdağı: ‘Bölgede konuşlandık onları izliyoruz’

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran’ın olası saldırı planlarını izlediklerini belirterek, ‘İsrail’i korumak için bölgede iyi bir şekilde konuşlandı’ diye konuştu.

17.08.2024-10:13 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-10:13) ABD’den İran’a gözdağı: ‘Bölgede konuşlandık onları izliyoruz’

ABD, soykırımcı İsrail’i korumak için yeni bir adım attı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Orta Doğu'daki artan gerilim üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, iki bakanın bölgedeki gelişmeleri ve özellikle İran'ın olası saldırı planlarını ele aldıkları belirtildi. 

İran’ı izliyoruz

AA’da yer alan habere göre; Austin, İran'ın saldırı planlarını yakından izlediklerini ve hem İsrail'i hem de ABD personelini korumak için bölgede güçlü bir şekilde konuşlandıklarını vurguladı.

ABD’den İran’a gözdağı: ‘Bölgede konuşlandık onları izliyoruz’

USS Abraham Lincoln uçak gemisi Orta Doğu’ya gönderildi

Görüşmede ayrıca, Gazze'deki ateşkes durumu ve esirlerin serbest bırakılması konuları da gündeme geldi. Austin, USS Abraham Lincoln uçak gemisinin Orta Doğu'daki görev alanına hızlı bir şekilde intikal etmesi talimatını verdiğini açıkladı. 

Bu gelişmeler, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e yönelik düzenlediği hava saldırısı ve Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde gerçekleşti. İran ve Lübnan Hizbullahı, Heniyye suikastından İsrail'i sorumlu tutarak misilleme tehdidinde bulunmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal