ABD’den 34 yıl sonra dikkat çeken adım: Almanya’ya uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandırılacak

ABD, 2026 yılından itibaren Almanya’ya uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandıracağını duyurdu. ABD’nin bu hamlesi Avrupa ve NATO’ya bağlılığının göstergesi olarak yorumlandı.

11.07.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-10:49) ABD’den 34 yıl sonra dikkat çeken adım: Almanya’ya uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandırılacak

Ukrayna’ya karşı savaşa devam eden Rusya’ya karşı ABD’den yeni ve önemli bir adım daha geldi. Washington'daki NATO Zirvesi öncesinde, ABD ve Almanya'dan yapılan ortak açıklamada, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahların 2026'dan itibaren Almanya'ya konuşlandırılacağı duyuruldu.

Tomahawk füzeleri ve hipersonik füzeler dahil edilecek

Açıklamada, bu uzun menzilli silahların Avrupa'ya konuşlandırılmasının, ABD'nin NATO'ya olan bağlılığını ve Avrupa'nın caydırıcılık kapasitesine katkısını gösterdiği vurgulandı. Bu silahlar arasında SM-6'lar, Tomahawk füzeleri ve şu anda geliştirilmekte olan hipersonik silahların da bulunduğu belirtildi.

ABD’den 34 yıl sonra dikkat çeken adım: Almanya’ya uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandırılacak (ABD’den Yıllar Sonra Dikkat Çeken Almanya Adımı)

34 yıl sonra bir ilk

Avrupa'da konuşlandırılacak bu silahların, mevcut kara konuşlu sistemlerden çok daha geniş bir menzile sahip olacağı ifade edildi. ABD, bu tür uzun menzilli silahları Almanya'ya en son 1989'da Berlin Duvarı'nın yıkılmasının hemen ardından 1990'larda konuşlandırmıştı. Bu hamle, yaklaşık 34 yıl sonra bir ilk olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal