ABD’de tarihi kripto para kararı: SEC resmen açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum’a yatırım yapmayı amaçlayan yatırım fonlarının önünü açacak bir kural değişikliği yaptı. İşte ayrıntılar…

24.05.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:43) ABD’de tarihi kripto para kararı: SEC resmen açıkladı

ABD’de kripto para yatırımcılarını ilgilendiren bir karar açıklandı. Buna göre, taban Ethereum ETF'lerinin onaylanması, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kabul edilen bir yasa değişikliğiyle gerçekleşti.

ABD’de tarihi kripto para kararı

Haber7’de yer alan habere göre; bu karar, Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasından yaklaşık altı ay sonra alındı. FactSet verilerine göre, Spot Bitcoin ETF'lerine olan toplam net yatırım 12 milyar doları aştı. CNBC'nin haberine göre, Ethereum fiyatı bu gelişmelerin ardından yalnızca %2 arttı; ancak bu artış, Perşembe günü alınan karar öncesindeki haftanın başında %20'lik bir artış yaşanmasının ardından geldi.

ABD’de tarihi kripto para kararı: SEC resmen açıkladı

BlackRock, VanEck, ve Fidelity gibi birçok ABD merkezli yatırım yönetimi şirketi, Ethereum için toplamda 10 adet Spot ETF başvurusunda bulundu. Bu şirketler, Ethereum'un Bitcoin gibi geleneksel borsalarda spot ETF'lerle işlem görmesini istedi.

SEC daha önce ETF başvurularını ertelemişti ve bu defa ertelemelerin ardından 23 Mayıs'a kadar "VanEck Ethereum ETF" için olumlu veya olumsuz bir karar açıklama zorunluluğu bulunuyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal