ABD'de Polisin Siyahiyi Vurması Tepkilere Yol Açtı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir polisin siyahiyi arkadan vurarak ağır yaralaması bölgede tepkilere yol açtı. Polisin yedi el ateş ettiği şahsın kaç kurşun yediği gizli tutulurken, durumunun ağır olduğu belirtildi. Hadisenin ardından şehir meydanında bir araya gelen kalabalık, polis şiddetini protesto etti.

24.08.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-16:30)

Yerel basındaki haberlere göre konu olan hadise, Wisconsin eyaletinin Kenosha şehrinde pazar günü öğleden sonra yaşandı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre 'aile içi bir olay' gerekçesiyle giden ihbar üzerine yerel polis, ihbarda bildirilen yere gitti.

Sosyal medyada dağılan bir videoda, yerel basında adının Jacob Blake olduğu belirtilen şahıs ve polisler arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktığı, zanlının arkasını dönerek polislerden uzaklaştığı ve oradaki otomobile girmeye çalıştığı görülüyor.

7 EL ATEŞ EDİLDİ

Bu esnada polisin siyahi vatandaşı arkasından vurduğu anlarda aynı video görüntülerine yansıdı. Kaydedilen videoda yedi el ateş edildiği görülürken, yaralıya kaç kurşunun geldiği bildirilmedi.

Amerikan basınına açıklama yapan görgü tanıkları da yaralanan şahsın tartışan 2 kadını ayırmaya çalıştığını ve polislerin bu sırada geldiğini öne sürdü.

Konuyla alakalı basın toplantısında polis görevlileri, hadisenin hemen akabinden ambulans çağırdıklarını, yaralının en yakın hastaneye alındığını ve şimdi de durumunun ağır olduğunu bildirildi.

YÜZLERCE İNSAN SOKAKLARA ÇIKTI

Hadisenin yaşandığı ana dair görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından sokaklara çıkan yüzlerce gösterici polis şiddetine karşı eylem yaparken, şehir meydanında ve Kenosha polis merkezinin çevresinde bir araya gelen eylemciler uzun zaman protestolarını sürdürdü.

Hadiselerin ardından Kenosha'da gece sokağa çıkma yasağının getirildiği bildirildi.

Mayıs ayında Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde polis şiddeti sebebiyle siyahi George Floyd'un yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde bir aydan uzun süre devam eden şiddet içerikli protestolar yapılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal