ABD’de liseye silahlı saldırı düzenlendi: En az 4 kişi hayatını kaybetti, 9 da yaralı var

ABD’nin Georgia eyaletinde bir liseye silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e çıktığı bildirilirken 9 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırganın 14 yaşında erkek bir öğrenci olduğu belirtildi.

05.09.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 05.09.2024-09:35) ABD’de liseye silahlı saldırı düzenlendi: En az 4 kişi hayatını kaybetti, 9 da yaralı var

ABD’de bir okula silahlı saldırı düzenlendi. ABD'nin Georgia eyaletinde yer alan Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde, yerel saatle 11.30 sularında meydana gelen silahlı saldırı, bölgeyi yasa boğdu. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine hızla intikal eden polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı ve saldırıya müdahale etti. Georgia Soruşturma Bürosu (GBI), olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 9 kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırgan Gözaltında

NTV’de yer alan habere göre; Barrow County Şerifi Jud Smith, saldırıda çok sayıda yaralı olduğunu ve şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Georgia Soruşturma Bürosu (GBI) Direktörü Chris Hosey tarafından düzenlenen basın toplantısında, saldırıyı gerçekleştiren kişinin 14 yaşındaki erkek öğrenci Colt Gray olduğu açıklandı. Gray'in gözaltında olduğu ve hayatta olduğu da doğrulandı.

ABD’de liseye silahlı saldırı düzenlendi: En az 4 kişi hayatını kaybetti, 9 da yaralı var

Biden'dan Güvenlik Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili olarak bilgilendirildi ve Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yönetimin federal ve eyalet yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olduğu belirtildi. Biden, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, bu tür olayların silah satışında daha detaylı güvenlik kontrollerinin gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Başkan Biden, Kongre'ye silah satışlarıyla ilgili yasal düzenleme yapma çağrısında bulundu ve saldırı silahlarının yasaklanmasının şart olduğunu belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal