ABD’de iki başkan adayı karşı karşıya: Biden ile Trump’tan karşılıklı ağır sözler

ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri öncesinde başkan adayları Joe Biden ile Donald Trump, canlı yayında seçim tartışmasında karşı karşıya geldi.

28.06.2024-12:23 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-12:25) ABD’de iki başkan adayı karşı karşıya: Biden ile Trump’tan karşılıklı ağır sözler

Bir buçuk saat süren münazara, Başkan Joe Biden'ın açılış konuşmasıyla başladı ve son söz hakkı Donald Trump'a verildi. 1960'tan bu yana ilk kez seyirci olmadan gerçekleştirilen tartışma, 10 Eylül'de yapılacak bir sonraki televizyon tartışmasıyla devam edecek.

Biden ile Trump birbirine ağır konuştu

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuşan Trump, "Putin Biden'a saygı duysaydı Ukrayna'yı işgal etmezdi" dedi ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin her ziyaretinde ABD'den para aldığını söyledi. 

ABD’de iki başkan adayı karşı karşıya: Biden ile Trump’tan karşılıklı ağır sözler

Biden'a yönelik eleştirilerini sürdüren Trump, "Filistinli gibi davranıyor" diyerek, "Ben başkan olsaydım Hamas İsrail'e saldırmazdı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, zihinsel testlerden sorunsuz geçtiğini belirten Trump, "Biden bilişsel teste girsin 2 soru yapamaz." dedi.

Biden ise, Trump'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. "Bu sahnede suçlu olan tek kişi bu adamdır" diyerek Trump'ı hedef aldı ve eski başkanın, "Görevden çıkar çıkmaz hüküm giymiş bir suçlu olabileceğini" söyledi. Biden, Trump gibi adayları engellemek için aday olduğunu belirterek, "Trump ABD demokrasisini yok etmekte kararlı." dedi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal