ABD seçimlerinde rüzgar tersine dönüyor: Harris, Trump’ı sollamaya başladı

ABD başkanlık seçimleri için geri sayım sürüyor. Joe Biden’ın yerine Demokrat Parti başkan adayı olan Kamala Harris, eski ABD Başkanı Donald Trump karşısında öne geçmeye başladı. Anketler, Harris’in kritik eyaletlerde Trump’a üstünlük kurduğunu gösterdi.

11.08.2024-17:00 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-17:00) ABD seçimlerinde rüzgar tersine dönüyor: Harris, Trump’ı sollamaya başladı

Kamala Harris, Donald Trump karşısında avantajlı konuma geçti. ABD'de gerçekleştirilen yeni bir anket, Demokrat başkan adayı Kamala Harris'in, üç kritik salıncak eyalette Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı geride bıraktığını ortaya koyuyor. 

Anketlerde Harris, Trump’ın önüne geçti

T24’de yer alan habere göre; New York Times ve Siena College'ın ortaklaşa yürüttüğü ankete göre, Harris, Wisconsin, Pennsylvania ve Michigan gibi seçim sonuçlarını belirlemede kilit rol oynayan eyaletlerde, Trump'a karşı yüzde 50'ye yüzde 46'lık bir üstünlük sağladı.

ABD seçimlerinde rüzgar tersine dönüyor: Harris, Trump’ı sollamaya başladı

Anketin, Harris'in başkan yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'u açıklamasının hemen ardından, 5-9 Ağustos tarihleri arasında 2 bin kişinin katılımıyla yapıldığı belirtildi. Bu sonuçlar, Başkan Joe Biden'ın Demokrat Parti adaylığından çekilme kararının seçmenler arasında olumlu bir yankı bulduğunu gösteriyor. Biden'ın aday olduğu dönemdeki anketlerde, salıncak eyaletlerde Biden'ın ya Trump'ın gerisinde olduğu ya da iki adayın başa baş gittiği kaydedilmişti.

Seçimlerin kaderini ‘salıncak eyaletler’ belirliyor

Katılımcılar, Harris'i Trump'a kıyasla daha zeki, dürüst ve soğukkanlı bir lider olarak değerlendirdiklerini belirttiler. ABD'de seçimlerin kaderini, her dönemde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen ve "salıncak eyaletler" olarak bilinen bu bölgeler belirliyor. Partiler, kampanyalarını özellikle bu kilit eyaletlerdeki kararsız seçmenlere odaklayarak yürütüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal