ABD seçimleri öncesi şok karar: Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden çekildiğini sosyal medya hesabından resmen açıkladı. Biden’ın yerine aday olacak isim de belli oldu. Detaylar haberimizde…

22.07.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-10:58) ABD seçimleri öncesi şok karar: Joe Biden adaylıktan çekildi

Joe Biden başkan adaylığından çekildi. ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, bu kararını sosyal medya hesabından paylaştığı bir mektupla kamuoyuna açıkladı.

Ülkem adına çekilmenin en doğrusu olduğuna karar verdim

Başkan olarak son 3,5 yıl içinde Amerika'da büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirten Biden, "Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk" dedi. Biden, görevde olmanın kendisi için en büyük gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım" ifadelerini kullandı.

ABD seçimleri öncesi şok karar: Joe Biden adaylıktan çekildi

Yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris yarışacak

Kararıyla ilgili detaylı açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağına işaret eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e "olağanüstü ortaklığı" için teşekkürlerini iletti. Ayrıca Amerikan halkına güveni ve inancı için teşekkür eden Biden, "Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal