ABD peş peşe uyardı: Ülkeyi acilen terk edin

ABD Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’daki ABD vatandaşlarının acilen ülkeyi terk etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

04.08.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 04.08.2024-10:17) ABD peş peşe uyardı: Ülkeyi acilen terk edin

İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimin savaşa dönme ihtimali ABD’yi harekete geçirdi. ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşlarına yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Büyükelçilik, bazı hava yolu şirketlerinin bölgeye uçuşlarını iptal ettiğini, ancak ticari uçuşların hala devam ettiğini belirtti. 

ABD’den vatandaşlara uyarı

Haber7’de yer alan habere göre; Vatandaşlara, Lübnan'dan ayrılmak isteyenlerin uçuş hemen olmasa veya tercih ettikleri rota takip edilmese bile uygun herhangi bir bileti almaya teşvik edildikleri ifade edildi.

ABD peş peşe uyardı: Ülkeyi acilen terk edin

Ayrıca, ABD vatandaşlarının mali konuda destek almak için Büyükelçiliğe başvurabilecekleri vurgulandı. Ülkeyi terk etmeyecek olanların ise bir "acil durum planı" hazırlamaları tavsiye edildi.

Çok sayıda ülke İsrail ve Lübnan’a uçuşları erteledi

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilim nedeniyle 1 Ağustos'ta vatandaşlarına "Lübnan'a seyahat etmemeleri" uyarısında bulunmuştu. Bu uyarının ardından, ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya gibi ülkelerin hava yolu firmaları, güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal