ABD kırmızı alarma geçti: Son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesinde

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa’da bulunan bazı üslerinde alarm seviyesini kırmızıya çevrildiğini duyurdu. Pentagon yaptığı açıklamada ayrıca, "Operasyonel güvenlik nedenleriyle belirli önlemlere girmeyeceğiz ancak tedbirli olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

01.07.2024-09:40 - (Son Güncelleme: 01.07.2024-17:04) ABD kırmızı alarma geçti: Son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesinde

ABD, Avrupa’daki üslerinde kırmızı alarm verdi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa'daki bazı askeri üslerde alarm seviyesinin yükseltildiğini doğruladı. Pentagon'un yaptığı açıklamada, ABD Avrupa Komutanlığının (USEUCOM), yurt dışındaki ABD askeri topluluğunun güvenliğini sağlamak için sürekli olarak çeşitli faktörleri değerlendirdiği belirtildi. Bu değerlendirmeler doğrultusunda, ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için ek adımlar atıldığı ifade edildi. 

Tedbirli olmaya devam edeceğiz

AA’da yer alan habere göre; Açıklamada, "Operasyonel güvenlik nedenleriyle belirli önlemlere girmeyeceğiz ancak tedbirli olmaya devam edeceğiz." denildi. USEUCOM'un, Avrupa'daki personele şüpheli etkinliklerin bildirilmesi, Dışişleri Bakanlığının seyahat tavsiyelerinin izlenmesi ve kişisel risk azaltma önlemlerinin uygulanması gibi konularda uyarılarda bulunduğu aktarıldı.

ABD kırmızı alarma geçti: Son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesinde

Pentagon'un açıklamasında, USEUCOM'un ev sahibi ülkeler, müttefikler ve ortaklarla istişarede bulunarak güvenlik ortamını sürekli izlediği ve personelinin bilgilendirilmesini sağladığı vurgulandı. Sosyal medyada yayılan bilgilere göre, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Almanya'daki ABD askeri üsleri "Güç Koruma Durumu 'Charlie'" olarak bilinen yüksek alarm durumuna geçirilmiş durumda.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal