ABD ile İran arasında gerilim yaratacak gelişme: Nükleer enerjili uçak gemisi bölgeye geldi

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası Orta Doğu’da artan gerilim sonrası ABD’den önemli bir hamle geldi. İsrail Ordu Radyosu’na göre ABD’nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in Hürmüz Boğazı'na demirledi.

04.08.2024-13:58 - (Son Güncelleme: 04.08.2024-13:58) ABD ile İran arasında gerilim yaratacak gelişme: Nükleer enerjili uçak gemisi bölgeye geldi

ABD’nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in Hürmüz Boğazı'na demirledi. Gerilim giderek yükseliyor. 

ABD en güçlü gemilerinden birini gönderdi

ABD, İran'ın olası misilleme saldırılarına karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek üzere önemli adımlar attı. ABD Savunma Bakanlığı, bölgedeki gerilimin artması üzerine İsrail'in savunmasına destek vermek amacıyla ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri gönderdi. Bu kapsamda, ABD'nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in İran kıyılarından sadece 10 kilometre uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na ulaştığı bildirildi.

İsrail Ordu Radyosu, USS Theodore Roosevelt'in bölgeye ulaşmasıyla birlikte bölgedeki askeri hareketliliğin arttığını duyurdu. ABD'nin bu askeri desteği, gerilimin daha da tırmanmasını önlemek ve bölgedeki istikrarı korumak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

ABD ile İran arasında gerilim yaratacak gelişme: Nükleer enerjili uçak gemisi bölgeye geldi

İran’dan savaş açıklaması gibi uyarı gelmişti

Öte yandan, İran medyası, askeri marşlar ve savaş atmosferine uygun yayınlarla dikkat çekiyor. İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklamasında bulunarak, olası bir savaş durumuna işaret etti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney de, İsrail'e karşı misilleme yapma sözü vermişti. Hamaney, İsrail'in suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye'ye karşı misilleme yapılacağına dair açıklamalar yapmış ve "Siyonist rejim bitti" paylaşımında bulunarak bu misillemenin sinyalini verdi. Bu gelişmeler ışığında, bölgedeki askeri ve diplomatik hareketliliğin arttığı ve olası bir çatışmanın önlenmesi için uluslararası gözlerin bu duruma odaklandığı görülüyor. (İnternethaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal