ABD ile İngiltere arasında krize sebep olabilir: Prens Harry aranan isimle samimi ilişkiler içerisinde

Nijerya’ya geçtiğimiz günlerde ziyarette bulunan Prens Harry ve Meghan Markle, ABD tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla aranan bir isimle samimi bir iletişim kurması ABD ile İngiltere arasında diplomatik kriz yaratabilir.

21.05.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:26) ABD ile İngiltere arasında krize sebep olabilir: Prens Harry aranan isimle samimi ilişkiler içerisinde

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden 2020 yılında sarsıntılı bir şekilde ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle çifti, bu kez yeni bir krizin fitilini ateşleme ihtimaliyle gündeme geldi. Buna göre Nijerya’ya geçtiğimiz günlerde ziyarette bulunan Prens Harry ve Meghan Markle, ABD tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla aranan bir isimle samimi bir iletişimde bulunması diplomatik krizin başlamasına sebep olabilir.

Çifte 3 günlük özel uçak tahsis edildi

Eşi Meghan Markle ile birlikte Nijerya'ya ziyarette bulunan Prens Harry, ABD tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla aranan Dr. Allen Onyema ile birlikte görüntülendi. Air Peace havayolu şirketinin kurucusu ve CEO'su olan Onyema'nın, çiftin seyahati için şirketini ücretsiz olarak tahsis ettiği ve çiftin kırmızı halılarla karşılandığı belirtildi. 

Kasım 2019'da ABD Adalet Bakanlığı, Onyema'nın "sahte belgelerle uçak alımına dayalı bir plan çerçevesinde Nijerya'dan ABD'deki banka hesapları aracılığıyla 20 milyon dolardan fazla para transfer ettiği" gerekçesiyle banka dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.

ABD ile İngiltere arasında krize sebep olabilir: Prens Harry aranan isimle samimi ilişkiler içerisinde

Kral Charles küplere bindi

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Onyema'nın suçlamaları hakkında bilgi sahibi olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Aileden ayrılmalarına rağmen kraliyet protokolüne uygun olarak karşılanan çiftin bu tutumu, Kral Charles'ı sinirlendirdi. 

Kraliyet uzmanı yazar Tom Quinn, bu gezinin Prens William ve Kral Charles'ın büyük tepkisini çektiğini belirtti. Quinn, "Resmi bir kraliyet ziyaretinde beklenebilecek her şey vardı: Resepsiyonlar, okullara, yardım kuruluşlarına, engellilere ve yaralı askerlere ziyaretler. Charles'ın bu kadar sinirlendiği pek görülmemiştir" ifadelerini kullandı.

Sizin izninize ihtiyacımız yok

Quinn, Meghan ve Harry'nin konuşmaları ve tavırlarının hala görev başındaki kraliyet üyeleri oldukları izlenimini verdiğini, bu durumun Charles ve William'ı rahatsız ettiğini vurguladı. "Meghan ve Harry, 'Görev başındaki kraliyet üyesi olmak için sizin izninize ihtiyacımız yok. Bunu istediğimiz zaman istediğimiz yerde kendi kurallarımızla gerçekleştirebiliriz' mesajını veriyor gibiler" diyen Quinn, William ve Charles'ın bu durumu nasıl kontrol edeceklerini düşündüklerini ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal