ABD Başkanı Biden’dan İsrail’e destek mesajı: "İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz"

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yaptığı saldırılara yönelik sert bir mesaj yayınladı. Biden saldırıyı kınadıklarını ifade ederken İran’a ortak tepki olması amacıyla G-7 liderlerini toplayacağını dile getirdi.

14.04.2024-09:55 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-09:55)

İran’ın İsrail’e gece saatlerinde başlattığı füze ve İHA saldırılarına ABD Başkanı Joe Biden’dan kınama geldi. Biden yaptığı açıklamada, "İran ile onun Yemen, Suriye ve Irak'taki bağlantılı örgütleri, bugün İsrail'deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum." dedi.

‘Füzelerin düşürülmesi için İsrail’e yardım ettik’

TRT Haber’de yer verilen habere göre; Biden, geçen hafta İsrail'in savunmasına katkı sağlamak için bazı ek Amerikan askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığına işaret etti. "(İran'dan) Gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail'e yardımcı olduk." bilgisini verdi. Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine atıfta bulunan Biden, "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yeniden vurguladığını" belirtti. Biden, İsrail'in bölgedeki düşmanlarına karşı kendini nasıl savunabileceğini bu gece gösterdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden’dan İsrail’e destek mesajı:

G-7 toplanacak

Biden, İran'a verilecek ortak diplomatik tepkiyi tartışmak için Pazar günü G-7 liderlerini bir araya getireceğini açıkladı. İsrail ve diğer bölgesel müttefik ülkelerle görüşmelerini sürdüreceğini ve sürecin ilerleyişini değerlendireceğini belirtti. Biden, Amerikan askerlerine yönelik herhangi bir saldırı olmamasına rağmen uyanık ve dikkatli olacaklarını, vatandaşlarını korumak için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

‘ABD, İsrail halkının yanındadır’

ABD Başkanı Biden, ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda çekilmiş olarak X hesabından paylaştı. Paylaşımında, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili son durumu değerlendirmek için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" açıklamasında bulundu.

Biden, Durum Odası'nda, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir" ifadelerini kullanmıştı. ABD Başkanı Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiğini belirten Watson, ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla her an irtibat halinde olduğunu kaydetmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal