ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Kürsüde kanlar içinde kaldı

ABD Eski Başkanı ve yeni Başkan adayı Donald Trump’a Pensilvanya Eyaleti’ndeki mitingi sırasında suikast girişiminde bulunuldu. FBI’dan konu hakkında açıklama yapıldı. İşte detaylar…

14.07.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 14.07.2024-09:41) ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Kürsüde kanlar içinde kaldı

ABD başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya eyaletindeki mitingi sırasında silah sesleriyle yere düştü. Trump, gizli servis ajanları ve polis tarafından hızla güvenli bir bölgeye taşındı. Trump'ın araca binerken yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerine "iyiyim" mesajı verdiği görüldü. Kürsüde konuşma yaparken silah sesleriyle yere düşen Trump, korumaları tarafından güvenlik çemberi içine alındı. Olayın ardından Trump, korumalarının yardımıyla aracına bindirildi ve güvenli bir bölgeye götürüldü.

Yumruğunu havaya kaldırdı ve ‘iyiyim’ dedi

Trump, aracına binerken yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerine "iyiyim" mesajı verdi. İlk gelen bilgilere göre, Trump'ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı. ABD Gizli Servisi, saldırı ile ilgili soruşturma başlattıklarını ve Trump'ın güvende olduğunu bildirdi.

ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Kürsüde kanlar içinde kaldı

2 kişi öldü

Pensilvanya Bölge Savcısı, suikast girişimi sonucu saldırgan ile birlikte 2 kişinin öldüğünü, 1 kişinin ise ağır yaralandığını açıkladı. Saldırganın kimliği belirlenmeye çalışılıyor.

FBI açıklama yaptı

FBI, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişiminde bulunan kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını ve bilgilerin kesinleşmesinin ardından açıklama yapacaklarını duyurdu.

Joe Biden’dan açıklama

BBC'nin haberine göre, Greg Smith adlı bir katılımcı, saldırganın miting öncesinde izleyiciler tarafından fark edildiğini iddia etti. Smith, saldırganın silahla çatıda görüldüğünü ve polisin bilgilendirildiğini, ancak müdahalede bulunulmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, olayın ardından yaptığı açıklamada, bu tür şiddet olaylarına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı ve herkesin şiddeti kınaması gerektiğini belirtti. Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." dedi.

Japonya’dan çağrı

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Demokrasiye meydan okuyan her türlü şiddete karşı kararlı bir şekilde durmalıyız. Eski Başkan Trump'ın hızlı bir şekilde iyileşmesi için dua ediyorum." dedi.

FBI, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal