ABD, ateşkes olayını gündemden uzaklaştırdı

ABD'den İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışı onayı çıktı. ABD, Gazze’ ye saldırılar sürerken, İsrail’ e 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışını onayladı.

14.08.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 14.08.2024-10:46) ABD, ateşkes olayını gündemden uzaklaştırdı

Pentagon’ a bağlı olan Savunma Güvenlik ve İş Birliği Ajansının yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail’ e milyar dolarlık silah satış teklifinin onaylandığını söyledi.

Satış onayının içinde ise 5 ayrı pakette savaş uçakları, havadan havaya füzeler, tank ve top mühimmatları ile taktik araçların olduğu söylendi.

Satışın içinde en büyük payı ise toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile bunların ilgili mühimmatlar oluşturdu.

"Gerginlik Sürecek"

Temin edilen malzemeler sadece onlar ile kalmadı. Milyon dolarlık satışın içinde 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM) ile 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da diğer paketlerde yer aldı. Bunlarla beraber 50 binden fazla top mermisi ile ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onayı verildi.

Değeri 20,3 milyar dolar olarak bilenen paket, Gazze'de gerginliğin yükseleceğine işaret etti. Diğer taraftan ateşkes olayının ise gündemden uzak olduğu anlaşıldı.  Bu silah satışını ise engelleyecek bir adımın ABD Kongresinden gelmesi beklenmiyor.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal