ABD, Altay tankına hayran kaldı: ‘Sınıfının en iyilerinden’

ABD basını, Türkiye’nin kara alanındaki önemli askeri güçlerinden birisi olan Altay tankına övgüler yağdırdı. Medya organı NI’da yayınlanan analiz yazısında Altay için ‘Sınıfının en iyilerinden’ ifadeleri kullanıldı.

21.06.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 21.06.2024-12:38) ABD, Altay tankına hayran kaldı: ‘Sınıfının en iyilerinden’

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin ve ordunun sert çizgili kanadının önemli bir sesi olarak kabul edilen The National Interest (NI), Türkiye'nin Altay Ana Muharebe Tankı için çarpıcı bir yorumda bulundu. "Sınıfının en iyilerinden" olarak tanıtılan Altay, ileri koruma sistemleriyle dikkat çekiyor.

Altay tankı şaşkınlık yarattı

İnternethaber’de yer alan habere göre; NI'da yayınlanan analiz yazısında, Türkiye'nin Altay tankı ile önemli bir tank gücüne sahip olacağı vurgulanıyor. Tankın seri üretimi için atılan imzanın tahmin edilenden bir yıl önce gelmesi savunma dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük tank filosuna sahip olduğu belirtilen yazıda, Altay tanklarının Türk Kara Kuvvetleri için modernizasyonun ileri bir adımı olduğu ifade edildi. Tankın adının Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli kahramanlarından General Fahrettin Altay'ın soyadını taşıdığına dikkat çekildi. General Altay'ın adının, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiği ve General Altay'ın Türk tarihindeki önemli rolleri ile tanındığı vurgulandı.

ABD Altay tankına hayran kaldı: ‘Sınıfının en iyilerinden’

Radyolojik ve nükleer saldırılardan korunma özelliklerine sahip

Yazıda, Altay tankının teknik özelliklerine de detaylı bir şekilde yer verildi. BMC tarafından üretilen tankın güç ve itiş kabiliyetinin yanı sıra alt sistemlerinin de yerli üretim donanımlarla desteklendiği belirtildi. Tankın ileri koruma sistemleri arasında kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırılardan koruma özelliklerine sahip olduğu ve Aselsan tarafından üretilen 'Örümcek' 360 derece durumsal farkındalık platformuna sahip olduğu ifade edildi.

Altay tankının komutan, sürücü, topçu ve yükleyici olmak üzere dört kişilik mürettebata sahip olduğu ve 71 ton ağırlığında olmasına rağmen 70 km hızla 500 km'lik bir alanda etkin operasyon kabiliyeti sunduğu aktarıldı.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal