AB Karma İstişare Komitesi, Nevşehir'in Tarihi Kayaşehir'i Ziyaret Etti

AB Karma İstişare Komitesi üyeleri, Nevşehir'deki tarihi Kayaşehir'i gezerek bölgenin kültürel ve turistik önemini keşfetti.

11.10.2024-13:51 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-13:51) AB Karma İstişare Komitesi, Nevşehir'in Tarihi Kayaşehir'i Ziyaret Etti

AB Karma İstişare Komitesi Kayaşehir'i Keşfetti

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi üyeleri, Nevşehir'deki Kayaşehir adlı tarihi yamaç yerleşimini ziyaret etti. Bu etkinlik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen 42. toplantısı kapsamında gerçekleştirildi.

Tarihi Zenginlikler Keşfedildi

Yabancı üyeler, Kayaşehir’de bulunan bezirhane, kilise ve yer altı tünellerini gezerek bölgenin tarihi zenginlikleri hakkında bilgi aldı. 2014 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinin bir parçası olarak 2020'de turizme kazandırılan bu alan, Katillik ve eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Belediye Başkanı Açıklamalarda Bulundu

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünya genelinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırlamaktan mutluyuz" dedi. Kayaşehir'in, Kapadokya’daki önemli turistik merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Arı, ziyaretin Kayaşehir’in tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Arı ayrıca, "AB Karma İstişare Komitesi üyeleri iki gündür şehrimizdeler. Nevşehir, bu toplantılara İstanbul dışında ev sahipliği yapan ilk il oldu. Ziyaretleri sırasında tarihi alanlarımızı gezdiler ve çok beğendiler. 22 Ekim'de 30 büyükelçi ile tekrar burada program düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Heyet, ayrıca restorasyonu tamamlanan 19. yüzyıl yapımı Meryem Ana Kilisesi’ni de ziyaret etti.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi üyeleri Nevşehir'deki kayadan oyma tarihi...

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi üyeleri Nevşehir'deki kayadan oyma tarihi yamaç yerleşimi Kayaşehir'i gezdi. Kayaşehir'deki bezirhane, kilise, yaşam alanları ve tünellerde dolaşan üyeler, yetkililerden bilgi aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal