A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi? A101 İnstagram hediye çeki kazandınız mesajlarına dikkat

Cep telefonlarına SMS olarak gelen A101 İnstagram hediye çekleri mesajının gerçek mi olduğu çok sayıda vatandaş tarafından araştırılıyor. A101 Market logosunun kullanılarak gönderilen mesajda yazan 'Tebrikler! 150 TL değerinde ücretsiz bir A101 hediye çeki almaya hak kazandınız' ifadesinin dolandırıcılık olup olamadığı merak ediliyor.

16.04.2022-22:42 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-22:42) A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi? A101 İnstagram hediye çeki kazandınız mesajlarına dikkat

Son zamanlarda artan dolandırıcılık oyunları ile karşı karşıya kalan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarına gelen ve A101 logosunun da kullanılarak içeriğinde 'İnstagram hediye çeki kazandınız' mesajının gerçek olup olmadığını merak etmeye başladı.

A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi?

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinin başında gelen A101'in adı kullanılarak gönderilen mesajla birlikte dolandırıcılık olayı başlatıldı. Geçtiğimiz yıldan beri sürekli cep telefonlarına gelen ‘A101 İnstagram Hediye Çeki’ başlıklı mesajla bazı kişiler haberleri olmadan dolandırıcıların tuzağına düşmeye başladı.

A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi?

Ekonomik durumları iyi olmayan kişiler tespit eden dolandırıcılar, onun bu durumunda faydalanmak için özlelikle en çok kullandıkları İnstagram, WhatsApp, Telegram, Facebook gibi platformlardan aslı olmayan mesajlar gödererek tuzaklarına çekmeye çalışıyorlar.

Sosyal medya hesaplarındaki DM'lere gelen mesajlarla birlikte şans oyunlarına inanan kullanıcılar, telefonlarında 'A101 İnstagram Hediye Çeki Kazandınız' başlıklı mesajıyla karşılaşıyorlar. Dolandırıcılar DM yoluyla bağlantı kurdukları kişileri tuzaklarına düşürdükten sonra kişileri kolayca kandırıyorlar.

A101 İnstagram hediye çeki kazandınız mesajlarına dikkat

A101'den İnstagram Hediye Çeki kazandınız şeklinde gelen mesajların tamamen asılsız olduğu bildirilirken kişilerin DM'lerine gelen mesaj bildirimlerinin hiçbir şekilde gerçek olmadığı yalnızca kişileri kandırmak için hazırlanmış olan bir oyun olduğu belirtiliyor. Sosyal medya platformları üzerinden gelen A101 Hediye Çeki kazandınız mesajına kullanıcıların aldırış edilmemesi gerektiği söylenirken bu mesajı gönderen kişilerin asıl amaçlarının mesajı alan kişini bağlantıya giriş yapması sonrası kişisel bilgilere ulaşmak olduğu ifade ediliyor.

Dolandırıcı kılığına giren bu şahıslar, kullanıcılara gönderdikleri link sayesinde kişilerin sistemlerde kayıtlı olarak duran bilgilerine kolayca ulaşabiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal