A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Maçlar İçin Medyada Buluştu

A Milli Kadın Futbol Takımı, Necla Güngör Kıragası'nın liderliğinde Ukrayna ile play-off maçları öncesi medya ile bir araya geldi.

21.10.2024-18:21 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-18:21) A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Maçlar İçin Medyada Buluştu

A Milli Kadın Futbol Takımı Medya İle Buluştu

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turunda Ukrayna ile oynayacağı maçlar öncesinde medya gününde bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'na ait Riva tesislerinde düzenlenen etkinliğe, takımın teknik direktörü Necla Güngör Kıragası ve milli oyuncular katıldı.

Necla Güngör Kıragası: “Cumhuriyet Kadınlarını Onurlandıracağız”

Medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Kıragası, 25 ve 29 Ekim'de oynanacak karşılaşmalarla Ukrayna’yı elemeyi hedeflediklerini belirtti. Kıragası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet kadınlarının en güzel sonucu alarak ülkeyi onurlandıracağını ifade etti:

"Bu, bizim için büyük bir baskı. Ülkemizi gururlandırmak isteyen kadınlar sahaya çıkacak. Cumhuriyet kadını nasıl olur, bunun örneğini göstermek istiyoruz."

Tarihi Maçlar

Kıragası, Ukrayna karşısında "tarihi" maçlar oynamanın önemli olduğuna vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"25 Ekim'de çok önemli bir play-off maçına çıkacağız. Sonra, 29 Ekim’de ikinci maçımız için Moldova’da olacağız. C Ligi'nde 6 maçta hiç gol yemeden grubu birinci tamamladık ve B Ligi'nde de grubumuzu ikinci sırada bitirerek play-off’a kalmayı başardık. Belçika-Yunanistan galibiyle karşılaşarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz."

Kıragası'nın Önemli Mesajları

Kıragası, son zamanlarda kadınlar ve çocuklar hakkında olumsuz haberlerin etkilediğini belirterek, Türk kadınlarının başarısının bu engelleri aşacağını dile getirdi:

"Attığımız her gol, her mücadele, kız çocuklarına ve kadınlara birer mesaj olacak. Bizim amacımız, kimsenin namus meselesi olmadan, birey olarak güzel işler yapmak."

Başarı İçin Kenetlenme

Kıragası, takım içindeki bağların ve başarılı sonuçlar için baskının motive edici olduğunu ifade etti:

"Son 4 yıla baktığınızda kemik kadromuz oluştu. Birbirini seven, kenetlenmiş kadınlarla doluyuz."

Galatasaray Petrol Ofisi’nin Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarıya da vurgu yapan Kıragası, bunun kadın futbolunun geleceği için önemli bir adım olduğunu belirtti. Medya günü toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turunda Ukrayna ile yapacağı...

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turunda Ukrayna ile yapacağı maçlar öncesi medya günü etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki tesislerinde düzenlenen medya gününe milli takım teknik direktörü Necla Güngör Kıragası (sol 5) ve oyuncular katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal