9 gün boyunca toplu taşımaya bir kuruş ödeme yapmanıza gerek yok! Resmi Gazete’de paylaşıldı

9 günlük bayram sebebiyle; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde toplu taşımalardan ücretsiz faydalanabileceği paylaşılırken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı ise Resmi Gazete üzerinde yayınlandı.

06.04.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-10:13) 9 gün boyunca toplu taşımaya bir kuruş ödeme yapmanıza gerek yok! Resmi Gazete’de paylaşıldı

Bayram boyunca toplu taşımaların ücretsiz şekilde kullanılabileceği Resmi Gazete üzerinde paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imza atmış olduğu karar, Resmi Gazete üzerinde eksiksiz şekilde paylaşılmışken tüm detaylara da tek tek yer verildi. 6 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 00:00’da geçerli olmaya başlayacak ücretsiz toplu taşıma, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 07:00’a kadar devam edecek. Yap - işlet - devret projelerin haricinde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu kapsamında bulunan tüm otoyollar ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü tamamen ücretsiz şekilde kullanılabilecek.

Marmaray ve Başkentrayda da bayram boyunca bir kuruş ödeme yapmayacaksınız

Otoyolların, köprülerin yanı sıra şehir içi ulaşımında da müjdeli haber duyuruldu. 10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 00:00 itibariyle başlayacak olan ücretsiz toplu taşıma fırsatı, 12 Nisan 2024 Cuma günü saat 00:00’a kadar devam edecek. Ücretsiz ulaşıma dahil olan seferler ise Marmaray, Başkentray, İZBAN Sirkeci - Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-  İstanbul havalimanı, Arnavutköy metro hattı seferleri olarak belirtildi.

9 gün boyunca toplu taşımaya bir kuruş ödeme yapmanıza gerek yok! Resmi Gazete’de paylaşıldı

23 Nisan’da da bazı toplu taşımalar ücretsiz olacak

9 günlük bayram tatilinin yanı sıra vatandaşlar 23 Nisan 2024 tarihinde de toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı tarafından yine müjdeli bir haber duyuruldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Marmaray, Başkentray, İzban Sirkeci -  Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe İstanbul havalimanı - Arnavutköy metro hattı seferleri tamamen ücretsiz olacak. Bununla beraber belediyeler ve kurmuş oldukları birlik müessese ve işletmecilere yürütülen tüm toplu taşıma hizmetleri de 23 Nisan gününde ücretsiz kullanılabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal