81 ilden 11’i kadın belediye başkanlarına emanet!

Türkiye’nin son yıllarda değişiklik gösterdiği seçimin adı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri oldu. Değişiklik gösteren bir diğer durum da kadın belediye başkanlarının sayısındaki artış oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilden 11’ini kadınlar tarafından yönetilecek.

01.04.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-17:08) 81 ilden 11’i kadın belediye başkanlarına emanet!

Pazar günü yapılan seçimde 81 ilde kadın belediye başkanlarının sayısı iki kat arttığı gözlemlendi. 2019’daki yerel seçimlerde kadın aday oranı yüzde 7,89 olarak gerçekleşmişti. O yıl seçimlerin sonunda 81 ilin 4’ünde kadın belediye başkanı seçildi. Son seçimde ise bu sayıda artışın yaşandığı görüldü.

Türkiye’nin şehirlerini emanet ettiği kadın yöneticiler!

Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilden 11’ini kadınlar tarafından yönetilecek.

Resmi olmayan sonuçlara göre bu kez 81 ilin 11'ini kadınlar yönetecek. Gaziantep’te büyükşehir belediye başkanlığı yarışını AK Parti Adayı Fatma Şahin önde bitirdi. İki dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Şahin, tekrar en çok oy alan aday oldu.

Siyasette uzun yıllarını veren kadınlar!

Ana muhalefet partisinde de kadın yöneticilerde görev aldı. Trakya’da iki CHP’li aday Candan Yüceer Tekirdağ’da, Filiz Gencan Akın Edirne’de oyları topladı. Yaklaşık 15 yıldır Aydın’da görev alan CHP’li Özlem Çerçioğlu yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Çerçioğlu da böylece belediye başkanlığında 3’üncü dönemine adım attı. 

Afyonkarahisar’da Burcu Köksal yükselişi!

AK Parti yönetiminde olan Afyonkarahisar, CHP’nin kentte uzun yıllardır aradığı başarıyı kazandıran isim Burcu Köksal oldu. Köksal, seçim sürecinde DEM Partiye yönelik söylemleri ile parti içi ve parti dışında çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.

Kadınlar yöneticilik görevini üstlendi!

Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilden 11’ini kadınlar tarafından yönetilecek.

Yılmaz Büyükerşen’in varisi olarak gösterdiği CHP'li Ayşe Ünlüce Eskişehir'de yarışı önde götüren isim oldu. Bilecik’te yarışı kazanan isim ise CHP adayı Melek Mızrak Subaşı oldu. DEM Parti'den Diyarbakır'da Ayşe Serra Bucak Küçük, Siirt’te Sofya Alağaş, Batman’da Gülüstan Sönük, Ağrı da ise Hazal Aras rakiplerinin önünde yer alıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal