8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali: Lezzet ve Görsellik Buluşuyor

Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim tarihlerinde mutfak zenginliği ve etkinliklerle dolu bir deneyim sunacak.

15.10.2024-14:30 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-14:30) 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali: Lezzet ve Görsellik Buluşuyor

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Hazır Olun!

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin katılımcılara görsel ve damak tadı açısından unutulmaz anlar sunacağına dikkat çekti.

Çukurova'nın Zengin Lezzetleri

Vali Köşger, festivalin Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Çukurova'nın eşsiz lezzetlerini daha geniş kitlelere tanıtma hedefinde olduklarını ifade etti.

Adana'nın sahip olduğu güçlü ve köklü mutfak kültürü hakkında konuşan Vali Köşger, "Festivalde 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri katılacak. Bu festival sadece damaklara değil, gözlere ve gönüllere de hitap edecek," dedi.

Gastronomi Turizmi İçin Etkinlikler

Köşger ayrıca, gastronomi turizmini teşvik etmek amacıyla festivalde açık oturumlar düzenleneceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, etkinliğe olan ilginin her yıl arttığını ve Adana'nın gastronomiyi ön plana çıkararak turizm kenti olma yolunda kararlı adımlar attığını ifade etti.

Festival Programı

Valilik iş birliği ile organize edilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park'ta düzenlenecek. Katılımcılar, şehir mutfağı ve sokak lezzetlerini tanıtacak etkinliklerde yer alacaklar. Program; şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ve ödüllü festival koşusu gibi birçok etkinliği içeriyor.

Adana'da, Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda 17-20 Ekim'de düzenlenecek 8. Uluslararası Adana...

Adana'da, Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda 17-20 Ekim'de düzenlenecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Programda davetliler için yöresel yemekler sergilendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal