8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali İstanbul'da Tanıtıldı

Adana'nın zengin mutfak kültürü, 8. Lezzet Festivali ile İstanbul'da tanıtıldı. Festival, 17-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

11.10.2024-15:28 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-15:28) 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali İstanbul'da Tanıtıldı

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali İstanbul'da Tanıtıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımında konuştu. Festival, 17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta gerçekleştirilecek.

Adana'nın Mutfak Kültürü

Köşger, Adana'nın zenginlikleri ve mutfak kültürü hakkında, "Bu topraklarda şekillenen yemek kültürümüz, şehrimizin hoşgörüsünü ve yaşam enerjisini yansıtır. Adana, kadim geçmişiyle eşsiz lezzetler sunmayı başarmıştır." dedi.

1,5 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

Vali, festivalin 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamasını ve kent ekonomisine 3 milyar lira katkı sağlamasını beklediklerini belirterek, festivalin temasının "Kökleriyle Adana" olduğunu açıkladı.

Adana'nın Eşsiz Güzellikleri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek, "Adana, dünyanın en önemli şehirlerinden biri olmalı. Bu tema Adana'yı en iyi şekilde temsil ediyor." şeklinde konuştu.

Ünlü Şefler ve Lezzetler

Tanıtım etkinliğinde, ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu mangalda Adana kebabı ve ciğer pişirerek davetlilere sundu. Bu lezzetler misafirlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı Feriye İstanbul'da yapıldı. Adana Valisi Yavuz...

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı Feriye İstanbul'da yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, etkinlikte konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal