8 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak: Çukurova Havalimanı o tarihte hizmete girecek

Çukurova Havalimanı, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete sunulacak. Havalimanının 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havalimanlarından birisi olacağını vurguladı.

20.07.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-16:59) 8 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak: Çukurova Havalimanı o tarihte hizmete girecek

Türkiye’nin önemli havalimanlarından birisi olacak olan Çukurova Havalimanı için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu belirterek, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, havalimanının başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova bölgesine hizmet edeceğini vurguladı.

Havalimanı sayısı 2053’e kadar 61 olacak

DHA’da yer alan habere göre; Uraloğlu, Türkiye'nin aktif havalimanı sayısını 2053 hedefleri kapsamında 61'e çıkarmayı planladıklarını ifade etti ve Çukurova Havalimanı'nın bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirtti. "Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

8 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak: Çukurova Havalimanı o tarihte hizmete girecek

8 milyon yolcu kapasitesine sahip

CAT-II standartlarında 3 bin 500 metre uzunluğunda inşa edilen pistte en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğini söyleyen Uraloğlu, "8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanımız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak. Türkiye'nin kargoda ikinci büyük HUB'ı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak. Kargo trafiğinin de ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz" dedi.

Uraloğlu, havalimanının yaklaşık 800 hektar üzerine inşa edildiğini belirterek, 110 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronunun da bulunduğunu söyledi. Havalimanının yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avro yatırım maliyeti olduğunu ve 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli alınacağını ifade etti.

Bölgesel ekonomiye büyük katkısı olacak

Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı sayesinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük katkı sağlanacağını belirtti. "Bölgenin uluslararası ticaretteki rolü daha da güçlenecek. Hava yoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı oluyor. Çukurova Havalimanımızla, daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşınacak, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracak. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerinin artmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal