8. Dünya Yatırımcı Haftası Başladı: Finansal Okuryazarlığa Vurgu

Dünya Yatırımcı Haftası'nın 8'incisi düzenlenirken, finansal okuryazarlık ve yatırımcı eğitimi öne çıktı.

07.10.2024-12:54 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-12:54) 8. Dünya Yatırımcı Haftası Başladı: Finansal Okuryazarlığa Vurgu

8. Dünya Yatırımcı Haftası'nın Startı Verildi

Finans dünyasının önemli etkinliklerinden biri olan 8. Dünya Yatırımcı Haftası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) öncülüğünde başladı. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sermaye piyasalarının tüm haneleri etkilediğine dikkat çekti.

Finansal Okuryazarlığın Önemi

Gönül, yatırımcıların bilinçlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Finansal okuryazarlık, yalnızca bir görev değil, hepimizin sorumluluğudur" dedi. Bu yıl yapılan etkinliklerin başında finansal okuryazarlık ve uzun vadeli yatırım araçları konuları yer alıyor.

Sermaye Piyasasında Büyüme

SPK Başkanı, Türkiye'deki yatırımcı sayısının 12 milyona ulaştığını belirterek, bunun da ülke nüfusunun yaklaşık %15'ine denk geldiğini söyledi. Bu bağlamda, bireylerin bilinçlendirilmesi için farkındalık yaratmak gerektiğinin altını çizdi.

Sürdürülebilirlik Üzerine Yeni Yaklaşımlar

Gönül, sürdürülebilirliğin yatırım süreçlerinde giderek daha fazla yer aldığını belirtti. "İklim riskleri artık iş modellerinin bir parçası haline gelmekte," diye ekledi.

Finansal Eğitim Çalışmaları

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Pamir Karagöz, son yıllarda artan yatırımcı ilgisine değinerek, "Her 12 kişiden biri artık pay senedi yatırımcısı oldu," dedi. Bu ilgiyi sürdürmek için çeşitli eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Üzerine Eğitim Seminerleri düzenlenecek

İki gün sürecek olan etkinlikte, bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik çevrim içi paneller gerçekleştirilecek. Bu panellerde 50 uzman panelist katılacak.

Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından organize edilen ve her yıl tüm...

Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından organize edilen ve her yıl tüm dünyada kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası'nın 8'incisi, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul AŞ ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin katkılarıyla Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreniyle başladı. Törene Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül (solda) ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pamir Karagöz (sağda) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal