78 Yaşındaki Kadın Kumru Yavrusuna Annelik Yaptı

Amasya'da yalnız yaşayan 78 yaşındaki bir kadın, terkedilen kumru yavrusuna sahip çıkarak ona annelik yaptı ve yetkililere teslim etti.

11.10.2024-18:18 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-18:18) 78 Yaşındaki Kadın Kumru Yavrusuna Annelik Yaptı

Amasya'da Kumru Yavrusuna Annelik

Amasya'nın Suluova ilçesinde, 78 yaşındaki Zahide Yivli, annesi tarafından terk edilen bir kumru yavrusuna sahip çıkma kararı aldı. Maarif Mahallesi'nde yalnız yaşayan Yivli, balkonundaki mandal sepetinde bir kumrunun yuva yaptığını fark etti. Kumru ve yavrusunun rahatsız olmaması için sepeti yerinden kaldırmayan Yivli, 5 gün önce yumurtadan yavruların çıktığını gördü.

Kumruyu Rahatsız Etmemek İçin Özen Gösterdi

Yavru kumruya iki gün boyunca bakan Yivli, ardından Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne başvurarak kumruyu teslim etti. Yivli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kumruyu rahatsız etmemek için balkona çıkmamaya özen gösterdim. Annesinin bir yere gitmiş olabileceğini düşündüm, fakat akşam olunca annesi gelmedi ve ben ona annelik yaptım" dedi.

İlgisi ve Fedakarlığı

Kumruyu evin içine almak istemediğini vurgulayan Yivli, "Zarar gelmesin diye onu ufak ufak beslemeye çalıştım. Gece bile gelip bakıyordum. Annesi gibi onun etrafında dolandım" ifadelerini kullandı. Yivli, kumruya "Yeşil" adını verdiğini ve yeğeni aracılığıyla yetkililere ulaşarak yardımcı olduklarını belirtti.

Yetkililerden Açıklama

Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, kumrunun bir süre bakım altında tutulduktan sonra doğal hayatına bırakılacağını ifade etti. Yivli, "Onların daha iyi bakacağından eminim. Ben bu kadar bakabildim. Sağ olsunlar, alıp götürecekler, yardımcı olacaklar" dedi.

Amasya'nın Suluova ilçesinde annesinin terk ettiği kumru yavrusuna 78 yaşındaki Zahide Yivli sahip...

Amasya'nın Suluova ilçesinde annesinin terk ettiği kumru yavrusuna 78 yaşındaki Zahide Yivli sahip çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal