60 Yaşında Restoran Açarak Hayalini Gerçekleştiren Kadın Aşçı

Kastamonu'da 60 yaşındaki Türkan Halaç, çocukluk hayalini gerçekleştirerek yöresel lezzetlerin yer aldığı bir restoran açtı.

07.10.2024-11:34 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:08) 60 Yaşında Restoran Açarak Hayalini Gerçekleştiren Kadın Aşçı

Kastamonulu Kadın Aşçı Türkan Halaç’ın Başarısı

Kastamonu'da yaşayan Türkan Halaç, 60 yaşında çocukluk hayalini gerçekleştirip yöresel lezzetlerden oluşan bir restoran açtı. Türkan Sultan Mutfağı adını taşıyan mekan, Kuzeykent Ulu Cami karşısında hizmet vermeye başladı.

Çocukluk Hayali 60 Yaşında Gerçek Oldu

7 yaşında annesi hastalanınca yemek yapmaya başladığını belirten Halaç, o günden bu yana mesleğine olan tutkusunu sürdürmüş. Yıllarca birçok firmada aşçılık yaptıktan sonra, üç ay önce kendi restoranını açma kararı aldı.

Yöresel Lezzetlerle Dolu Bir Menü

Restoranında Kastamonu’nun ünlü coğrafi işaretli ürünlerini sunan Halaç, Devrekani hindi banduması, İhsangazi ekşili pilavı, Daday etli ekmeği ve Kastamonu tiridi gibi köklü lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Halaç, “Mesleğimi severek yapıyorum, yöresel yemekleri hazırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Ailesinin Destekleriyle İlerliyor

Halaç, restoranın açılmasında eşinin ve oğlunun desteğinin büyük rol oynadığını belirtti. “Kendi başıma yapamazdım. Hayatım boyunca çok çalıştım, şimdi hayalini gerçekleştirdim.” diyen Halaç, mutfakta yörenin geleneksel lezzetlerine ağırlık veriyor.

Vatandaşların Yorumları

Restoranı ziyaret eden vatandaşlardan Müberra Yadigar, kadın girişimcilerin artması gerektiğini vurguladı ve Halaç’ın restoranında sunulan yemekleri çok beğendiğini ifade etti. Yadigar, “Bu tür yerlerin açılması bizler için büyük mutluluk kaynağı.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kastamonu'da yaşayan kadın girişimci Türkan Halaç, çocukluk hayalini 60 yaşında gerçekleştirerek...

Kastamonu'da yaşayan kadın girişimci Türkan Halaç, çocukluk hayalini 60 yaşında gerçekleştirerek yöresel ürünlerden oluşan restoran açtı. Kuzeykent Ulu Cami karşısında "Türkan Sultan Mutfağı" adında restoran açan Halaç, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Türkan Halaç, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal