6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali İstanbul'da Başladı

İstanbul'da düzenlenen 6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, müziğin yıldızlarını bir araya getiriyor.

01.10.2024-20:21 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-21:17) 6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali İstanbul'da Başladı

6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali İstanbul'da Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, İstanbul Kültür Yolu Festivali çerçevesinde, Halk Müziği Paneli ile kick-off yaptı.

Yavuz Bingöl: "Halk Müziğini Gelecek Kuşaklara Taşıyoruz"

Festivalin genel sanat yönetmeni Yavuz Bingöl, festivalin amacını paylaşarak, "Bunca ozan ve şairin yaşadığı bu topraklarda halk müziğini gelecek nesillere taşımak için bu festivali düzenlemeye karar verdik" dedi.

Bingöl, festivalde yer alan sanatçıların uluslararası düzeyde önemli isimler olduğunu ifade ederek, "Bu yıl İran, Kanada ve Almanya'dan değerli sanatçılar bizimle olacak. Bu etkinlik, geleneksel bir halk müziği festivali oluşturma yolunda attığımız bir adım" şeklinde konuştu.

Sema Moritz: "Şarkı Söylemek Bir Süreç"

Sanatçı Sema Moritz, müziyete küçük yaşlarda başladığını belirterek, "Eğer bir şarkıdan kendim eğlenemiyorsam asla ve kat’a söylemiyorum. Bu benim için bir süreç, uzun süreler çalışıyorum" dedi.

Elif Buse Doğan: "Halk Müziğinin Kuşaktan Kuşağa Aktarılması Önemli"

Elif Buse Doğan, müzik eğitimine ailesinden başladığını belirtirken, halk müziğinin sözlü bir kültür olduğunu vurguladı. Doğan, "Konservatuvar eğitimi hayatımda önemli bir yere sahip" şeklinde konuştu.

Ekaterina Shelehova: "Başarıda Destek Önemli"

Rus sanatçı Ekaterina Shelehova, İstanbul'da sahne alacak olmaktan memnun olduğunu ifade ederek, "Çevremdeki insanların doğru desteği sayesinde başarılı oldum. Müzik eğitimime 3 yaşında başladım" sözlerini sarf etti.

Festival Programı

Festivalin sürükleyici programında, 2 Ekim'de İranlı sanatçı Alireza Ghorbani ve opera sanatçısı Ekaterina Shelehova sahne alacak. Festivalin kapanış etkinliği olan 3 Ekim'de ise Oktay Kaynarca, Elif Buse Doğan ve Yavuz Bingöl aynı sahneyi paylaşacak. Konserde konuk sanatçı olarak Sema Moritz dinleyicilerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında "6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali" Halk Müziği Paneli ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye'de Okan Bayülgen moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Yavuz Bingöl, Sema Moritz, Elif Buse Doğan ve Ekaterina Shelehova konuşmacı olarak yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal