48 Saatlik Ek Süre ile Transit Cezaları Son Buluyor

Transit süre aşımını önlemek amacıyla firmalara 48 saat ek süre tanındı.

24.10.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:04) 48 Saatlik Ek Süre ile Transit Cezaları Son Buluyor

48 Saatlik Ek Süre ile Transit Cezaları Son Buluyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ro-Ro ve Ro-La hatlarındaki gecikmelerle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla önemli adımlar attı.

Yeni Düzenlemeyle Cezalar Azalacak

UND, Ticaret Bakanlığı ile yürütülen görüşmeler neticesinde transit süre aşım cezasının önüne geçmek için firmalara 48 saatlik ek süre tanınmasını sağladı.

Dernekten yapılan açıklamalara göre, sınır kapılarındaki beklemeler ve tam tespit uygulamaları gibi nedenlerden dolayı firmaların, transit süre aşımından kaynaklı cezalara maruz kaldığı belirtildi.

Detaylar ve Uygulama

Yeni düzenlemeye göre, Ortak Transit Rejimi kapsamında Türkiye'ye varışlı taşımalarda, transit süre sınırının aşılması için 48 saatlik ek süre verilecek. Bu durum, taşıma firmalarının kontrolü dışında gelişen faktörler nedeniyle cezai yaptırımların önüne geçecek.

Ro-Ro ve Ro-La hatlarındaki mod değişikliklerinden kaynaklanan gecikmeler de, gerekli belgelerin ibraz edilmesi halinde süre aşımından muaf tutulacak.

Sektör İçin Başarı

Ticaret Bakanlığının, sektör sorunlarına çabuk ve yapıcı çözümler üretmesi, Türkiye'nin lojistik sektörüne büyük katkı sunacak. Bu tür düzenlemeler, Türkiye'nin uluslararası taşımacılıkta güçlü bir lojistik merkezi olma hedefine katkı sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal