38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı, Değerlendirmelerde Bulundu

"38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı" devam ederken fuarın "Onur Yazarı" Adnan Özyalçıner, fuara ilişkin değerlendirmeler yaptı.

09.11.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-16:38) 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı, Değerlendirmelerde Bulundu

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği ortaklığında düzenlenen "38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı", kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu yıl Büyükçekmece’nin ev sahipliği yaptığı fuarın "Onur Yazarı" Adnan Özyalçıner, fuara ilişkin "1950 kuşağı arasında yaşanan dayanışma bugün yok" söylemlerini kullandı.

Özyalçıner, "1950 kuşağı, hem siyasal hem de edebiyat açısından kendine göre değişim isteyen bir kuşaktı. Özgürlük istemindeydi ve her alanda baskılara karşı çıktı. Edebiyatta da gerçeği anlama ve anlatma noktasında daha geniş, kapsamlı bir durum ortaya koydu. Bu anlamda o dönem tüm arkadaşlar birleşik durumdaydı. Görüş farklılıkları vardı ama hiç kimse birbirinin düşüncesine karışmıyordu. Bir kültürel açılımdı 1950 kuşağı. Ne yazık ki 1950 kuşağı arasında yaşanan dayanışma bugün yok ve 1950 kuşağı yalnızca yazarlardan oluşmuyordu. Tiyatro sanatçılarının, ressamların ve müzisyenlerin de bir araya gelmesiyle oluşan bir kuşaktı." şeklinde sözlerine açıklık getirdi.

"KİTAPLAR DÜŞ KURDURUR"

10 Kasım’da sonlanması planlanan fuarda Yazar Adnan Özyalçıner, "Bir televizyon ya da bilgisayar size düş kurdurmaz ama kitaplar düş kurdurur. Bu anlamda tüm iletişim alanında kitap ölmez ve hep devam edecektir." ifadelerine de yer verdi.

"BENDEN ÇOK KUŞAĞIMIN FARKEDİLMESİ ÖNEMLİ"

Özyalçıner, "Benim onur yazarlığımdan, fark edilmemden çok kuşağımın da fark edilmesi, yeniden konuşulması çok önemliydi. 1950 kuşağı içerisinde yazarlığımla fuara onur konuğu olmak beni çok daha mutlu etti." sözlerini kullandı.

"KİTAPLARI ÖZGÜRLEŞTİREREK, YAŞAMI ÖZGÜRLEŞTİRMEK GEREKİR"

Yazar, kitapların özgürlük alanları olduğuna değinerek, "Kitap fuarı, çeşitli düşüncelerin bir araya gelişidir. O bakımdan bence her türlü kitap fuarı benim için çok önemli. Çünkü bütün düşünceleri özgür olarak kitaplarda görebiliyorsunuz ve fuar gelen ziyaretçilere de kitabın sıcaklığını, güzelliğini aşılıyor ve hayal, düş kurduracağı noktaları da açıklamış oluyor. Bir televizyon ya da bilgisayar size düş kurdurmaz ama kitaplar düş kurdurur. Bu anlamda tüm iletişim alanında kitap ölmez ve hep devam edecektir. Bugün iyi bir şekilde kitaba ilgi var ve insanlara daha çok sevdirmek, kitapları özgürleştirerek, yaşamı özgürleştirmek gerekir." dedi.

 

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal