37 Tarihi Eser Ele Geçirildi! 3 Kişi Tutuklandı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, buldukları 37 tarihi eseri 15 milyon TL'ye piyasaya sürmeye çalışan E.B. (44), Y.D. (37) ve Ş.Ç. (36) yakalandı.

14.09.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-16:04) 37 Tarihi Eser Ele Geçirildi! 3 Kişi Tutuklandı

Şehzadeler Jandarma Komutanlığı ile Manisa Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin yaptığı operasyonda, şüphelilerin evlerine baskın düzenlendi. Operasyonda milattan önce 1. bin yıla ait 9 çömlek, milattan önce 7. yüzyıla ait 4 alabastron, milattan sonra 4. yüzyıla ait 13 gözyaşı şişesi, Roma dönemine ait 4 kandil, erkek ve kadın heykelleri, milattan önce 2. yüzyıla ve 6. yüzyıla ait cam parfüm şişeleri ve objeler olmak üzere toplamda 37 tarihi eser ele geçirildi.


Kazı Malzemeleri de Ele Geçirildi

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ayrıca dedektör, kazı malzemeleri ve amonyum nitrat da bulundu. Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, gözaltına alınan E.B., Y.D. ve Ş.Ç.'nin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Mücadele

Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelede kararlılıkla operasyonlarına devam ediyor. Ele geçirilen eserlerin detaylı incelemesinin ardından müzelerde sergilenmek üzere koruma altına alınacağı belirtildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal