Yerel seçimlerde birinci parti çıkan CHP, iktidar hesapları yaparken; ilk kez ikinci parti olan AK Parti ise kaybettiği oyları yeniden kazanma hedefiyle yeni dönem için yola çıktı. Bu durum, Türkiye'de siyasi dinamiklerin nasıl değişebileceğine dair merak uyandırdı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin uzun yıllar sonra birinci parti olduğu, AK Parti'nin ise kuruluşundan bu yana ilk kez ikinci parti olarak sandıktan çıktığı göz önüne alındığında, son ankette haritanın bir kez daha değiştiği görüldü.
20-21 Nisan tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilen ankete 2 bin kişi katıldı. Katılımcılara "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankette çıkan sonuçlar şu şekilde:
- AK Parti: %32.2
- CHP: %26.5
- MHP: %9.8
- DEM Parti: %9.1
- İYİ Parti: %5.6
- Yeniden Refah: %4.5
- Zafer Partisi: %4.2
- Türkiye İşçi Partisi: %2.6
- Diğer: %5.5
Sonuçlar, AK Parti'nin hala birinci parti olarak gösterildiğini ancak CHP'nin yakın bir oranda olduğunu gösteriyor. MHP, DEM Parti, ve diğer küçük partilerin oy oranları ise yüzde 10'un altında kaldı.
Son seçimlerde CHP'nin aldığı yüksek oy oranı; 'erken seçim' iddialarının şimdiden konuşulmasına neden olsa da hükümet kanadı ve muhalefet, o ihtimale kapıyı çoktan kapattı. Türkiye, eğer erken seçim olmazsa 4 yıl boyunca sandık başına gitmeyecek.
Önümüzdeki dönemde siyasi iklimin nasıl şekilleneceği, bu sonuçlara göre belirsizlik taşıyor. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan değişiklikler ve son anketteki sonuçlar, Türkiye'nin siyasi geleceği konusunda yeni bir dönemin kapısını aralıyor.