30 milyon liraya mal olacak sahtekarlık olayı tapu memurları sayesinde engellendi!

Manisa’da meydana gelen olay yok artık dedirtti. Tapu memurunun dikkati sayesinde yaklaşık 30 milyona mal olacak sahtekarlığın önüne geçildi.

10.05.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-12:35) 30 milyon liraya mal olacak sahtekarlık olayı tapu memurları sayesinde engellendi!

Manisa’ya bağlı Yunusemre ilçesinde e-Tapu aracılığıyla bir başvuru yapıldıktan sonra satış işlemleri başlatılan Karaali Mahallesi villalar alanındaki piyasa değeri yaklaşık 30 milyon lira olan 7 dönümlük arazinin satışında hedeflenen dolandırıcılık, imza için satıcı ve alıcının 27 Nisan’da Yunusemre Tapu Müdürlüğüne gitmesiyle beraber meydana çıktı.

Alıcı ve satıcının işlem nedeniyle eski tip nüfus cüzdanlarını alan tapu memuru Kemal Öktem, satıcı M.B.'nin kimlikte yer alan fotoğrafıyla müdürlük arşivinde olan fotoğrafın eş olmadığını tespit etti. Memurun durumu müdür yardımcılarına söylemesinden sonra asıl sahibi yurtdışında olan arazinin sahte kimlikle satış işleminin gerçekleştirilmeye çalışıldığı tespit edildi.

tapu

O esnada müdürlükte yer alan asayiş şubeye bağlı 2 polis memurunun da olaya yaptığı müdahale ile birlikte satıcı kılığındaki M.B. gözaltına alındı. M.B. mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklandı ve cezaevine gönderilmesine karar verildi. Büyük bir vurgunun önüne geçen tapu çalışanlarının başarısı Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay’ın da başarı belgesi vermesiyle taçlandırıldı. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay personelin dikkati aracılığıyla vatandaşların mağdur edilmesini engelleyen Yunusemre Tapu Müdürü Hakan Öztürk, Tapu Müdür Yardımcıları Cengiz Çetin, Şirin Çayır ve tapu memuru Kemal Ökmen'i makamında ağırlayarak ödül verdi. Kaymakam Kantay tapu çalışanlarını verdiği başarı belgesi ile gururlandırdı.

Değeri 30 milyon lira

Söz konusu sahtekarlık olayının gerçekleşme anlarını aktaran Yunusemre Tapu Müdürü Hakan Öztürk, “Yaklaşık 25-30 milyon değerindeki bir gayrimenkulün satışı için satıcı şahıs, müdürlüğümüze müracaatta bulundu. Müdürlüğümüz personeli de müdürlüğümüz arşivindeki kimlikle bize ibraz edilen kimliğin karşılaştırılması neticesinde kimliğin sahte olduğuna kanaat getirdik. Durumu Emniyet müdürlüğünü haberdar ettik. Yaptığımız istişarede kimliğin sahte olduğunu tespit ettik. Eski tip kimliklerdendi." şeklinde konuştu. Öte yandan Müdür Öztürk yeni tip kimliklerde bu çeşit olayların yaşanmasının çok daha güç olduğunu belirten açıklamalarda bulundu.

30 milyon liraya mal olacak sahtekarlık olayı tapu memurları sayesinde engellendi!

Tapu çalışanlarının dikkatinin bir dolandırıcılık olayının önüne geçtiğine vurgu yapan Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ise şöyle dedi: "Tapu çalışanlarımızın dikkati olmasaydı kim bilir kaç kişinin canı yanacaktı. Biz de vatandaşlarımıza bu tip işlemlerini yeni tip kimliklerle yapmalarını öneriyoruz. Eski tip kimliklerle maalesef bu tip sahtekarlıklar olabiliyor. Bu tip olaylar gerçekleştikten sonra çok sayıda mağduriyet olabiliyor ve birçok insanın canı yanıyor. Değerli 4 arkadaşımızın kendi dikkatleri sonucu, özverili çalışmalarıyla, disiplinli çalışmalarıyla önlemiş bulunuyor. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." 

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal