3. Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi Samsun'da Başladı

Samsun'da 3. Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi açıldı. Katılımcılar sorunları tartışacak.

19.10.2024-23:33 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-23:34) 3. Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi Samsun'da Başladı

3. Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi Başladı

Samsun'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu ve Havza Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi işbirliği ile hayata geçirildi. Kongrenin açılışı, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Önemli Mesajlar Verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doç. Dr. Fatih Elibol, kongrede yaptığı konuşmada, yaşlı ve engelli sağlığının akademik açıdan ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Elibol, Türkiye'nin nüfusunun yaşlandığını belirterek, "Ortalamaya yaşam süresinin uzaması ve doğum oranlarındaki düşüş bu durumu etkiliyor. Bizler birer engelli ve yaşlı adayıyız; bu nedenle yapılacak çalışmalar hem kişisel hem de toplumsal açıdan hayatımızı etkileyecek," dedi.

Akademisyenlerden Katılım

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İlker İlhanlı da konuşmasında, yaşlı ve engellilerin toplumsal önemine dikkat çekti. Kongreye, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz ile birlikte 8 ülkeden akademisyenler katıldı.

Samsun'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi...

Samsun'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu ile Havza Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen kongrenin açılışı, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal