3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali Tanıtıldı

3. kez düzenlenen festivalde bilim ve sanatı buluşturacak 6 uzun, 12 kısa film yarışacak.

30.09.2024-22:52 - (Son Güncelleme: 30.09.2024-22:52) 3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali Tanıtıldı

3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali

Uzun Metraj Seçkisi'nde 6, Kısa Metraj Seçkisi'nde 12 filmin yarışacağı bu yılki festival, Biletinial Torun Center Sinemaları'nda gösterimlere ev sahipliği yapacak.

Festivalin Basın Tanıtımı

Festivalin üçüncüsü, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs'ünde tanıtıldı. Festival Direktörü Filiz Dağ, bilim ve sanatı geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Artık insanların Mars'a yolculuk yaptığı bu dönemde festivalimizin adı 'uluslararası' değil 'evrensel' oldu. Evrenler arası festivalin ilk adımlarını sizlerle birlikte atıyoruz. 200 yıllık elektrik santrali müzesinde robotlar ve uçuş simülasyonlarıyla bilim kurguyu yaşatıyoruz," dedi.

Bu Yılki Tema: Transhümanizm

Festivalin Yönetmeni Atilla Erkmen, bu yılki temalarının "Transhümanizm" olduğunu vurguladı. "Bu sene bu temayı seçmemizin asıl nedeni insanlığın evrimsel gelişimine ayna tutmak. Afişimizde, kadının toplumdaki öncü duruşunu göstermeyi amaçladık. Şehir yaşantısının yalnızlaştırdığı bir atmosferde 'transhuman' bir anne görüyoruz; asıl geleceği tasarlayan bizleriz," ifadelerini kullandı.

Yerli Filmlerin Artışı

Gizem Ertürk, yerli filmlerin arttığı için mutluluk duyduğunu belirterek, "Serpil Altun'un 'Bir Zamanlar Gelecek: 2121', Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun 'An', Emre Kavuk'un 'Daha İyi Bir Yarın' ve Eldar Bora'nın 'Enosis' filmleri için heyecanlıyım," dedi.

Film Seçkileri ve Özel Gösterimler

Uzun Metraj Seçkisi'nde 6 film, Kısa Metraj Seçkisi'nde 12 film yarışacak. Ayrıca 3 film de özel gösterim olarak izleyicilere sunulacak. Kısa Film Seçkisi'nde yer alan eserler arasında Zahit Çetinkaya'nın "Ayna", Ceyda Aşar'ın "Burası Size Göre Değil" gibi önemli yapımlar bulunuyor. Uzun Film Seçkisi'nde ise Eldar Bora'nın "Enosis" ve Emre Kavuk'un "Daha İyi Bir Yarın" gibi filmler öne çıkıyor.

Ödüller ve Destekçiler

Bu yıl ayrıca Müjde Ar ve Dominique Pinon'a "katkı ödülü" verilmesi planlanıyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor ve 4 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Atölye Çalışmaları ve Seminerler

Festival kapsamında atölye çalışmaları ve bilim-kurgu üzerine seminerler de gerçekleştirilecek. Sanat Yönetmenliği görevini Balım Tanrıöver ve Gizem Ertürk üstlenirken, festivalin kreatif yapımcılığını Şebnem Kitiş gerçekleştirecek.

Yaratıcılık ve bilimin bir araya geldiği ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen

Yaratıcılık ve bilimin bir araya geldiği ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali"nin basın tanıtımı, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüste gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal