28 Şubat davası sanıklarındandı: Orgeneral Çetin Doğan tahliye edildi

28 Şubat davası sanıklarından biri olan Orgeneral Çetin Doğan, tutuklu olarak bulunduğu İzmir’in Buca ilçesindeki Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

17.05.2024-11:28 - (Son Güncelleme: 17.05.2024-17:33) 28 Şubat davası sanıklarındandı: Orgeneral Çetin Doğan tahliye edildi

28 Şubat davası sanıklarından biri olan Orgeneral Çetin Doğan’ın tutuklu olarak bulunduğu İzmir’in Buca ilçesindeki Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Orgeneral Çetin Doğan tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarıyla, 28 Şubat davasında mahkum edilen komutanların cezaları affedildi.

Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrasındaki yetkisini kullanan Cumhurbaşkanı, emekli komutanların kalan cezalarını kaldırdı. Bu fıkra, "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle kişilerin cezalarını hafifletme veya kaldırma" yetkisini Cumhurbaşkanına veriyor. Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak ve Aydan Erol gibi emekli komutanlar da bu karardan etkilendi ve cezaevinden serbest bırakılmaları bekleniyor.

28 Şubat davası sanıklarındandı: Orgeneral Çetin Doğan tahliye edildi

Anayasanın gereği yapıldı

Kararın ardından, 28 Şubat Davası'ndan hüküm giyen komutanlardan Çetin Doğan, İzmir Buca'daki cezaevinden tahliye edildi. Doğan, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, "Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı" ifadelerini kullandı.


Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal