24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Fethiye'de düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, etkinlikleriyle devam ediyor. Katılımcılar havada heyecan dolu anlar yaşıyor.

24.10.2024-18:47 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-18:47) 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Fethiye'de Hava Oyunları Festivali Heyecanı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ikinci günde dolu dolu etkinliklere sahne oldu.

Festivalin Detayları

Fethiye Belediyesi'nin öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen bu festivalde, sporcular akrobasi, tandem (ikili) ve üçlü yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirdi.

Fethiye Belediye Başkanı Uçuşta

Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pisten tandem atlayışını gerçekleştirerek heyecan dolu anlar yaşadı. Yaklaşık 45 dakikalık bir uçuşun ardından Belcekız sahiline iniş yapan ikili, bu esnada bir Türk bayrağı açmayı da ihmal etmedi.

Karaca, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına bu uçuşu gerçekleştirdiklerini aktararak, 24 yıldır Fethiye'yi tanıtmak amacıyla bu festivalin düzenlendiğini belirtti. "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara apayrı bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz," ifadelerini kullandı.

Tecrübeli Pilotlardan Mesaj

Paraşütten serbest atlayış yapan Oğulcan Geldikaya, 10 yıldır yamaç paraşütü pilotu olduğunu belirterek, bu sporun uygun kurallara uyulduğu takdirde tehlikeli olmadığını vurguladı.

Festivalin coşkusu 27 Ekim'de sona erecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal