23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Tüm Coşkusuyla Başladı

Sakarya'da, 'Filistin' temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı. Birçok şair etkinlikte yer aldı.

10.10.2024-21:39 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-21:39) 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Tüm Coşkusuyla Başladı

Sakarya'da Şiir Akşamları Heyecanı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Filistin' teması altında gerçekleştirilen 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı. Etkinlik, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Alpay Şirin'den Anlamlı Mesajlar

Etkinlikte bir konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, kent genelinde kültür ve sanat projelerine devam ettiklerini vurguladı. Şirin, 'Şiir, zamanın ruhunda izler bırakan en zarif bir name. Her dize gönüllere nakış nakış işlenir. Görünmeyeni görmek, duyulmayanı işitmek için bir kapıdır.' şeklinde ifade etti.

Filistin Teması Öne Çıktı

Alpay Şirin, bu yıl etkinliğin teması olarak Filistin'i seçmelerinin nedenini, 'Şiir bir direniş, umut, hakikatin sesi olabilir. Halka ortak bir mesaj iletmek adına sanatın bu sıcak dokusuyla birleşiyoruz.' sözleriyle açıkladı.

Şairler Eserlerini Paylaşıyor

Konuşmanın ardından programda onur konuğu şair Cahit Koytak ve diğer katılımcı şairler, eserlerini dinleyicilere sundu.

Eğitimde Şiir Buluşmaları

Etkinlik çerçevesinde, yarın şairlerin liselerde öğrencilerle bir araya geleceği, Ofis Sanat Merkezi'nde 'Filistin ve Edebiyat Paneli' ile 'Filistin İçin Mısralar' konulu şiir sunumları yapılacak.

Sonuçlanan Etkinlik

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 12 Ekim’de Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenecek şiir sunumlarıyla sona erecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince bu yıl

Sakarya Büyükşehir Belediyesince bu yıl "Filistin" ana temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, etkinlikte konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal