2028 Olimpiyatları İçin Ragbide Hedef Büyüyor

Türkiye Ragbi Federasyonu, 2028 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor. Sporcu sayısında önemli artış yaşandı.

27.10.2024-14:19 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-14:19) 2028 Olimpiyatları İçin Ragbide Hedef Büyüyor

Ragbi Branşında Yeni Hedef: 2028 Olimpiyatları

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedeflediklerini ifade etti. Şahin, ragbinin Türkiye'deki popülaritesinin arttığını belirterek, gençler arasında bu spora olan ilginin sürekli büyüdüğünü vurguladı.

Başarı İçin Artan Sporcu Sayısı

Şahin, federasyonun 2001 yılında kurulduğunu ve kısa sürede dikkat çekici başarılara imza attığını belirtti. Federasyona kayıtlı 45 ragbi kulübü bulunduğunu hatırlatan Şahin, "Geçen yıl okul sporlarında ragbi branşına 4 bin 500 kişi başvurmuşken, bu yıl bu sayı 9 bin 150'ye çıktı. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artacağına inanıyoruz," dedi.

Dünya Sıralamasında İlerleme

Nahit Şahin, Türkiye'nin ragbi milli takımlarının dünya sıralamasında sürekli yükseldiğini vurguladı. Şu an 180 ülke arasında Türkiye, 83. sırada yer alıyor. Şahin, "Bu yıl kadın takımlarının Avrupa'da olimpiyata giden takımlarla yarıştığını" belirtti. Ayrıca, tüm milli takımlarının orta ligde mücadele ettiğini, üst lige çıkmak için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

2028 Olimpiyatları İçin Hazırlık

Ragbi branşında lisanslı sporcu sayısının geçen yıl 2 bin 100, bu yıl ise 3 bin 200'lere yaklaşmasının önemli olduğunu belirten Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ragbinin tüm yurtta tercih edilen bir spor branşı olması için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Sporcu sayısının artmasıyla başarı kaçınılmaz olacak," şeklinde yorumladı.

Şahin, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin önemini vurgulayarak, "Yatırım Türk sporu adına önemli bir adım." dedi ve 2028 Olimpiyatları için hedefe ulaşmak için planlı ve programlı çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, Türkiye'de ragbi branşının gençler tarafından her...

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, Türkiye'de ragbi branşının gençler tarafından her geçen gün daha çok tercih edildiğini ve 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi hedeflediklerini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal