2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Bütçe Teklifini sürdürülebilir kalkınma ve sosyal refah üzerine odaklanarak tanıttı.

17.10.2024-17:15 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-17:15) 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Açıklandı

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Hakkında Bilgiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılına ait bütçe teklifinin sosyal refah ve ekonomik kalkınmayı öncelikli hedef olarak belirlediğini vurguladı. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde yaptığı konuşmada, bu bütçenin, yatırımı, istihdamı ve ihracatı destekleyen bir yaklaşım benimsediğini ifade etti.

Gelecek Dönemin Bütçe Planlaması

Yılmaz, 2025-2027 Orta Vadeli Programı'nın 5 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, ekonominin çeşitli alanlarında nasıl bir yol haritası izleneceğinin belirlendiğini dile getirdi. Bu çerçevede hazırlanan 2025 bütçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda, kamu kurumlarının katkılarıyla tamamlandığını aktardı.

Kritik Veriler ve Kayıtlar

Yılmaz, bütçenin 2023 yılı itibarıyla 227 kamu idaresini kapsayacağını ve genel giderlerin 14 trilyon 731 milyar lira, gelirlerin ise 12 trilyon 800 milyar lira düzeyinde olmasının öngörüldüğünü bildirdi. Aynı zamanda, bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının %3,1 olması bekleniyor.

Toplumun Tüm Kesimlerine Yönelik Stratejiler

Bütçe teklifinin toplumun her kesiminin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandığını belirten Yılmaz, bütçenin iş gücünü daha etkin hale getireceğini ve milli refahı artırıcak politikaları sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca, 2025 yılı bütçe ödeneği içerisinde çevresel sürdürülebilirlik, yeşil ekonomiye geçiş ve tarımda verimlilik artırma gibi önemli unsurlara yer verildiği bildirildi.

Deprem Harcamaları ve Gelecek Hedefler

2023'de yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak amacıyla yapılan harcamalarla ilgili bilgiler veren Yılmaz, 2024 yılı için toplam 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayrıldığını açıkladı. Bu bütçenin, deprem bölgesinin iyileştirilmesi için 584 milyar lira tutarında bir ödenek öngördüğünü de sözlerine ekledi.

Yılmaz, enflasyonla ilgili hedeflerini de dile getirerek, vatandaşların refah seviyesini artırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağ 2), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2025 Yılı Merkezi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağ 2), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'ne katıldı. Törende, bütçe bağlama seremonisi yapıldı. Programda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (sol 2) de yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal