TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2025 yılı bütçesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zeka uygulamalarının parlamentoda kullanılacağını belirten Kurtulmuş, bu çalışmaların hızlı sonuçlar sağlayacağına dikkat çekti.
Kurtulmuş, tasarruf tedbirlerinin ekonomik şartların bir gereği olmanın ötesinde, kamusal kaynakların adil ve verimli kullanılmasına olan inançlarının bir tezahürü olduğunu ifade etti. Bütçenin, milletin ortak refahına katkı sunacak şekilde kullanılacağının altını çizdi.
Kurtulmuş, 28. Yasama Dönemi'nde milletvekillerinin toplam 2 bin 642 kanun teklifi sunduğunu ve bu dönemde 76 kanunun kabul edildiğini bildirdi. Ayrıca Genel Kurulun çalışmaları hakkında bilgi vererek 2 bin 88 saat 29 dakikalık toplam çalışma süresi olduğunu vurguladı.
Kurtulmuş, TBMM'nin uluslararası platformlarda sürekli temsilli olduğunu, toplam 147 dostluk grubu bulunan ülke ile ilişkilerin sürdüğünü açıkladı. TBMM'nin bölgede ve dünyada etkin diplomasi faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.
Gazze'deki insanlık dramına karşı TBMM'nin ortak bildiri yayınladığını hatırlatan Kurtulmuş, ayrıca TBMM bünyesinde çevre dostu uygulamalara ve enerji verimliliğine yönelik önemli çalışmalar yapıldığını aktardı.
Dijital parlamento kapsamında %76 oranında kağıt tasarrufu sağlandığını ifade eden kurtulmuş, 2025 yılı bütçesinin 17 milyar 817 milyon 190 bin Türk lirası olarak belirlendiğini duyurdu. TBMM'nin dijitalleşme çabalarının sürdüğünü vurguladı.
Son olarak, Kurtulmuş, tasarruf uygulamalarının ve dijital dönüşümün TBMM'de kalıcı olacağını belirterek süreç hakkında umut dolu açıklamalar yaptı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclis Başkanlığının 2025 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.