2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı belli oldu mu?

2024 öğretmen atama takvimi, öğretmen olmak isteyen adaylar tarafından merak konusu oldu. Tüm gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki 2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı belli oldu mu? İşte konu hakkında tüm gelişmeler…

07.11.2023-12:23 - (Son Güncelleme: 07.11.2023-17:34)

Binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak olan 2024 öğretmen atama takvimini bekliyor. Bakan Yusuf Tekin, bu yıl yapılacak olan öğretmen atamalarında mülakatın devam edeceğini ifade etmişti. Bu gelişmeyle beraber MEB 2024 öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı merak konusu oldu. Peki 2024 öğretmen ataması Ne Zaman yapılacak? MEB Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı belli oldu mu?

2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

MEB, farklı branşlarda görevlendirilmek üzere bu yıl 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirmişti. Bakan Tekin yeni atamalar ve mülakat ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Öğretmen Atama Takvimi 2024

Bakan Yusuf Tekin; ''O konu da Meclis’te. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz inşallah.'' dedi.

Öğretmen atamalarında mülakat kalktı mı?

Binlerce öğretmen adayının merak ettiği mülakat konusu da açıklık getiren Tekin; ''Arkadaşlar bildiğiniz gibi Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. (Yeni bir çalışma var mı? Eski sistem devam mı edecek?) O sonuca Nasıl ulaştınız bilmiyorum. Yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerekiyor. Bir kanun çıkmadı. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.'' sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal